Ο τόκος των τοκογλυφικών κυκλωμάτων ξεκινά από 24% τον χρόνο και φθάνει και το 60% σε περιπτώσεις μεγάλων οφειλετών με σημαντικό περιουσιακό υπόβαθρο.
Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε ένα φαινόμενο ακόμη πιο ανησυχητικό: το τηλέφωνο μεσαίου επιχειρηματία από τον χώρο του έτοιμου ενδύματος χτύπησε και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας ευγενέστατος ηλικιωμένος κύριος του είπε: «Γνωρίζω ότι έχετε πρόβλημα ρευστότητας και δεν έχετε πληρώσει τέσσερις δόσεις από το επιχειρηματικό δάνειό σας στην τάδε τράπεζα. Μπορώ να σας βοηθήσω αναχρηματοδοτώντας την οφειλή σας, με εγγύηση το εξοχικό σας στο Πόρτο Ράφτη που είναι ελεύθερο βαρών, αφού γνωρίζω επίσης ότι η κύρια κατοικία σας είναι υποθηκευμένη!».
Ο επιχειρηματίας έμεινε εμβρόντητος και δεν άργησε να καταλάβει ότι υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση του συνομιλητή του από την τράπεζα. Προσπαθώντας να βρει τον συνομιλητή του που του είχε δώσει συμβολικό επώνυμο (Παπαδόπουλος), διαπίστωσε ότι τον καλούσε από καρτοκινητό αδήλωτο ακόμη, ενώ σε επόμενη συνομιλία τους ο υποτιθέμενος Παπαδόπουλος του διευκρίνισε ότι θα έπρεπε να μεταβεί σε συμβολαιογράφο του Πειραιά για να υπογράψει τα χαρτιά και να πάρει το δάνειο. Αντί για τον συμβολαιογράφο όμως ο χρεωμένος βιοτέχνης πήγε στην Αστυνομία. Αποτέλεσμα: Οι αστυνομικοί ανέκριναν τον συμβολαιογράφο αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για υπόθεση «καραμπινάτης» τοκογλυφίας με σημαντικές διακλαδώσεις σε τράπεζες, εν αγνοία φυσικά των διοικήσεών τους.
Ο συμβολαιογράφος όμως προσποιήθηκε άγνοια και απέδωσε το τηλεφώνημα σε προφανή φάρσα εναντίον του. Η υπόθεση έχει λάβει πλέον τη δικαστική οδό, αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκαθαρίσει, αφού τα στόματα παραμένουν κλειστά.
(ΒΗΜΑ)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top