Νέα στοιχεία από την Ελβετία έχουν φτάσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και οδηγούν- σύμφωνα με δικαστικές πηγές στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Μαντέλη, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εφέτες- ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Siemens έχουν στα χέρια τους έγγραφα που... ξεκλειδώνουν τον μυστηριώδη κωδικό Rocos και αποκαλύπτουν τους πραγματικούς δικαιούχους του επίμαχου λογαριασμού, αλλά και τα πρόσωπα εκείνα που εμφανίζονται ως τελικοί αποδέκτες μέρους των 200.000 γερμανικών μάρκων.
Όπως είναι γνωστό, σε λογαριασμό με την κωδική ονομασία Rocos σε τράπεζα της Ελβετίας φέρονται να είχαν κατατεθεί τα 200.000 γερμανικά μάρκα από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ηλία Γεωργίου, ο οποίος ήδη κατηγορείται για την υπόθεση των μαύρων ταμείων.
Το άνοιγμα του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού όμως, έδειξε ότι πίσω από τον άγνωστο μέχρι πρότινος κωδικό βρίσκεται ένας ιδιώτης, ενώ στη διαδρομή εμφανίζονται και τα παιδιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με το έμβασμα αυτό και την υπόθεση των μαύρων ταμείων.
Ο λογαριασμός αυτός- κατά πληροφορίες- ανοίχθηκε από πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού για την καταβολή χρημάτων που προορίζονταν για την κάλυψη προεκλογικών εξόδων, ενώ μέρος του εμβάσματος φέρεται να ταξιδεύει ακόμα και στις ΗΠΑ για να καλυφθούν προσωπικά έξοδα των παιδιών του πολιτικού προσώπου.
Τα νέα στοιχεία βρίσκονται στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου- αφού μεταφραστούν στα ελληνικά- να συμπεριληφθούν στη δικογραφία για τα μαύρα ταμεία και να αξιολογηθούν μαζί με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό από τους εφέτες- ανακριτές κ.κ. Μαρία Νικολακέα και Γιάννη Φιοράκη.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι γνωστό, οι τυχόν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό έχουν παραγραφεί, καθώς με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, αφού έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικοί σύνοδοι χωρίς να επιληφθούν τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος Ηλ. Γεωργίου είχε ερωτηθεί για τον Rocos τόσο στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης όσο και στην ανάκριση, αλλά είχε αρνηθεί ότι γνωρίζει το πραγματικό όνομα του αποδέκτη και πολύ περισσότερο αν αυτός είχε πολιτική ιδιότητα, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο έμβασμα των 200.000 γερμανικών μάρκων έφυγε από λογαριασμό που διαχειριζόταν ο ίδιος εκ της θέσεώς του στη γερμανική εταιρεία.
(Τα ΝΕΑ) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top