Μια ακόμη δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από το Mega και δείχνει ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι στις 11 μονάδες. Δεν θα αναλύσουμε εδώ αν τα γκάλοπ που βγαίνουν είναι «κανονικά», είναι μαϊμού, ή εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων τα βγάζουν. Αυτό είναι άλλο θέμα. Ας ξεκινήσουμε με βάση ότι πράγματι υπάρχει αυτή η διαφορά.
1. Κατ’ αρχάς, πόσο πολιτικά ορθό είναι να γίνονται σφυγμομετρήσεις 100 ημέρες μετά τις εκλογές στις οποίες ένα κόμμα πήρε 10,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο; Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα και γίνονται για να κερδίζουν χρήμα οι γκαλοπατζήδες και να παίρνουν πόντους θεαματικότητας κάποια πεθαμένα ή μη τηλεοπτικά προϊόντα.
2. Ακόμη κι είναι έτσι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, πόσο σοβαρά θα πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά είναι ένα ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει τα πρώτα της βήματα, η ΝΔ προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και κυρίως να αφήσει πίσω της το πρόσφατο παρελθόν. Επομένως, προς τι η δημοσιοποίηση ενός ακόμη γκάλοπ όταν τα στοιχεία του είναι άκρως συγκυριακά και καμιά τάση δεν μπορούν να καταγράψουν;
3. Από την άλλη, πόσο μπορεί να επιχαίρει το ΠΑΣΟΚ που είναι 11 μονάδες μπροστά; Οταν η κυβέρνηση είναι μέχρι στιγμή χαμηλού πολιτικού ρίσκου, δεν παίρνει γενναίες αποφάσεις, δεν παίρνει μέτρα που θα πλήξουν τους πολλούς και το βασικότερο, επί 100 ημέρες απλά διαχειρίζεται και δεν κυβερνά τότε με ποια κριτήρια θα δώσουμε ψήφο εμπιρστοσύνης;
4. Τα δύσκολα έρχονται όταν έρχεται και ο λογαριασμός που αδειάζει τις τσέπες των πολιτών, όταν κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων, όταν η χώρα βουλιάζει σε σκάνδαλα. Ολα αυτά δεν έχουν γίνει, και δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε 100 ημέρες. Ούτε το ασφαλιστικό έχει ανοίξει, ούτε οι φόροι έχουν επιβληθεί, ούτε τολμά τις πρώτες αυτές ημέρες κάποιος να βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι. Οταν θα έλθουν όλα αυτά –και με σίγουρη την φθορά και την εσωστρέφεια που αποτελεί άλλωστε ίδιον του ΠΑΣΟΚ- τότε ας έλθουν τα γκάλοπ να καταγράψουν την τάση.
5. Δύο θέματα που καίνε άνοιξε η κυβέρνηση αλλά με τις πρώτες γκρίνιες τα πάγωσε. Δημόσια διαβούλευση, θα δούμε, θα κάνουμε αλλαγές και άλλα τέτοια είναι τα μότο των υπουργών για το μεταναστευτικό και τον Καλλικράτη. Η τακτική των «στρογγυλών» γωνιών ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό παίζει πάντα χωρίς αντίπαλο.
6. Εν κατακλείδει, ας πάρει ο Γ. Παππανδρέου τα πολιτικά ρίσκα για τα οποία τον πίστεψε και τον ψήφισε ο κόσμος και τότε βλέπουμε. Το να του κάνεις αβάντες με τα γκάλοπ των 100 ημερών όχι μόνο δεν προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα αλλά αντίθετα μοιάζεις σα να θέλεις να «ξεσκονίσεις το παλτό» της κυβέρνησης μην τύχει και χάσεις το πάρτι που έρχεται οσονούπω.
(antinews.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top