Φαντάζομαι να θυμόσασθε μια είδηση που πριν από μερικές ημέρες στο χωριό Πλάτανος της Αρχαίας Ολυμπίας ένας συμπατριώτης μας (αποφεύγω τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό που μου έρχεται στο μυαλό) , αφού έδεσε στο αμάξι του ένα άτυχο και άκακο άλογο, ανέπτυξε ταχύτητα και το έσυρε για πάνω από δύο χιλιόμετρα πάνω στην άσφαλτο. Στην συνέχεια κάνοντας τον ανήξερο, παράτησε το άμοιρο ζώο ξεκοιλιασμένο αλλά ζωντανό στην άκρη του δρόμου να υποφέρει και έχοντας ήσυχη την συνείδησή του έφυγε για το σπίτι του. Όταν έμαθε ότι για την άθλια πράξη του ενδιαφέρθηκαν τα ΜΜΕ άρχισε να το παίζει φιλόζωος και ότι δήθεν … το άλογο παραπάτησε …και το έσυρε για δύο χιλιόμετρα πίσω από το αμάξι του χωρίς να το καταλάβει !
Όπως είπε η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Ηλείας κ. Σπυροπούλου, με βάση την αυτοψία που έκανε η τοπική κτηνίατρος , το άτυχο ζώο είχε σπασμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του είχε φύγει από την μία πλευρά, αιμορραγούσε και από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του φαίνονταν τα εντόσθιά του!!
Το δύστυχο ζώο που παρέμεινε ζωντανό με φρικτούς πόνους , προσπαθούσε απεγνωσμένα να σηκωθεί με κραυγές αγωνίας σκορπίζοντας την οργή και τη θλίψη στους κατοίκους…
Τελικά η τοπική κτηνίατρος του έκανε ευθανασία δίνοντας ένα τέλος στο μαρτύριό του…
Η συνέχεια όμως αποδεικνύει και τον πολιτισμό μας ως κράτος!
Οι αστυνομικοί του τμήματος Πελοπίου στην Ηλεία και μετά από έρευνα – όπως δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ - δεν σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του βασανιστή του αλόγου στον Πλάτανο Ολυμπίας γιατί θεώρησαν το περιστατικό ως ατύχημα…..
Κι ενώ σύμφωνα με το νόμο το δέσιμο αλόγου πίσω από ένα αυτοκίνητο θεωρείται παράνομη πράξη και βασανισμός του ζώου , οι αστυνομικοί παίρνοντας εντολές από …..άνωθεν έβγαλαν το δικό τους πόρισμα.
Η προϊσταμένη πάντως της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ηλείας αποκάλυψε ότι η αστυνομία δεν την πήρε κανένα τηλέφωνο για να έχουν την γνώμη της και ή ίδια αφού ανέφερε ότι υπάρχει σαφώς παραβατική συμπεριφορά του ατόμου που προκάλεσε τον θάνατο στο άτυχο ζώο, υποσχέθηκε ότι ο φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα.
Πάντως για να μην νομίζουμε ότι υπάρχει για τη περίπτωση κενό νόμου θα σας πληροφορήσουμε ότι νόμος υπάρχει και προβλέπει τουλάχιστον δύο έτη φυλάκιση!!
Είναι ο 1300/1982 (ΦΕΚ 129 τ.Α΄) και αφορά το αδίκημα της ζωοκτονίας που για πολύ σοβαρές περιπτώσεις προβλέπει και κάθειρξη….
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top