Έγραψα σε παλαιότερες αναρτήσεις μου ότι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου που οφείλεται σε πολιτικές επιλογές που έχουν γίνει από το 1981 και μετά. Ο ευφυής πολιτικός κ. Βενιζέλος βλέποντας στο λίγο αυτό διάστημα το τι συμβαίνει, προσπαθεί απ ότι μαθαίνουμε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, όμως κάποιοι υπουργοί τύπου Λοβέρδου με δυνατό το αίσθημα αηδίας προς τις Ένοπλες δυνάμεις (παλιά πασοκικά σύνδρομα), τορπιλίζουν τη προσπάθεια του Υπουργού. Δεν έφτανε λοιπόν η διάλυση εδώ και χρόνια της στρατιωτικής πειθαρχίας , η παντελής έλλειψη αξιοκρατίας και η δημιουργία κομματικών στελεχών μέσα στο στράτευμα ήρθαν και τα ....οικονομικά μέτρα και τα μέτρα Λοβέρδου για να δημιουργήσουν τάσεις φυγής σε 10.000 αξιωματικούς(!!) με ότι αυτό συνεπάγεται. Και ενώ η μεθόδευση της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου έχει θεωρήσει ως επείγον την ελληνοποίηση χιλιάδων μουσουλμάνων μετααναστών, η προσπάθεια εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και αρκετό καιρό έχει σταματήσει. Και ίσως το όλο αυτό σκηνικό να μας έβρισκε σύμφωνους, εάν όμως ήμασταν γεωγραφικά κάπου κοντά στην Ελβετία. Όμως είμαστε δίπλα στην Τουρκία, η οποία άγνωστο γιατί απογειώνει την κούρσα των εξοπλισμών ανατρέποντας (όπως γράφει σήμερα το Βήμα) την στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο και φέρνοντας "έντονη ανησυχία" σε στρατιωτικούς και διπλωματικούς κύκλους. (άραγε ο κ. Λοβέρδος διαβάζοντας το άρθρο της εφημερίδας του δημιουργήθηκε καμιά ανησυχία;) .
Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση του κράτους μας είναι φανερή πλέον σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Μήπως όμως δεν τελειώνουμε εδώ; Μήπως μας περιμένει και μια δεύτερη κρίση, αυτή τη φορά στο Αιγαίο;
Και αυτή η κρίση θα είναι ακόμα πιο επώδυνη για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Διότι στην οικονομική κρίση θέλουν τα περικόψουν τα λεφτά μας, στην στρατιωτική όμως κρίση θα θέλουν κάτι περισσότερο, .....το αίμα των παιδιών μας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top