Ούτε μία πέτρα δεν έχει μετακινηθεί από τα Τέμπη σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάπτωση βράχου που στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή και έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο!
Με ευθύνη της κοινοπραξίας χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αποκατάσταση του δρόμου των Τεμπών. Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες από το υπουργείο Δικτύων και Υποδομών αλλά και από τους ειδικούς που παρακολουθούν την πορεία του έργου. Εδώ και μερικά 24ωρα, εξάλλου, δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ, είναι έτοιμη η κοινή υπουργική απόφαση με βάση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε από την κοινοπραξία. Τώρα η μελέτη που αφορά την αποκατάσταση του δρόμου αναμένεται να εγκριθεί βήμα βήμα από ανεξάρτητο μηχανικό.
“Θα μπορούσε να είχε παραδοθεί ο δρόμος”
"Εάν είχαν αρχίσει άμεσα οι εργασίες στο σημείο κατάπτωσης του βράχου, τώρα μπορεί και να είχε παραδοθεί ο δρόμος", εκτιμά ο καθηγητής Υδρογεωλογίας του ΑΠΘ Γιώργος Σούλιος, ο οποίος, ως μέλος της επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ανέβηκε στο σημείο όπου σημειώθηκε η κατάπτωση και παρουσιάζει στη "Μ" τις διαπιστώσεις του.
"Υπάρχουν, (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), και άλλοι βράχοι έτοιμοι να αποκολληθούν. Σε όλα αυτά τα σημεία πρέπει να γίνουν οι επεμβάσεις. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αφαίρεσης των βράχων, και πιστεύω ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί μπορούν να τηρηθούν. Εκείνο που πρέπει να λάβουν, βέβαια, υπόψη τους οι αρμόδιοι για τις διαδικασίες επέμβασης είναι ότι στην κοιλάδα των Τεμπών έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Θα πρέπει οι όποιες επεμβάσεις να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αλλοιωθεί το τοπίο", εκτιμά ο κ. Σούλιος.
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top