Τι απάντησε ο Πεταλωτής σε δύο καίριες ερωτήσεις δημοσιογράφων στο σημερινό briefing για το κυβερνητικό πυροτέχνημα των 5,5 δις της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής. Οι απαντήσεις δείχνουν την αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την όλη ιστορία !

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, η κυβέρνηση έχει διαπιστώσει ότι παραγράφηκαν τα χρέη ή υπάρχει μια αναστολή στην καταβολή του χρέους; Γιατί, εγώ άκουσα το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, σήμερα το πρωί, ο οποίος μας είπε ότι πήραν παράταση, πήγαν στα δικαστήρια αυτοί οι άνθρωποι, κατέθεσαν μια αίτηση αναστολής και εκ του νόμου, δικαιούνται να «παγώσει» το 90% των οφειλών και να διεκδικήσει το δημόσιο το 10%, μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση. Αυτό το ξέρει η κυβέρνηση ή δημιουργεί μόνο εντυπώσεις;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, η κυβέρνηση δεν δημιουργεί εντυπώσεις. Αναφέρεται το θέμα αυτό στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου -το οποίο είναι μια από τις δικαστικές Αρχές- που συνοδεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και στη συγκεκριμένη σελίδα της έκθεσης αυτής, αναφέρονται αυτά ως διαγραφέντα έσοδα. Όταν λέμε «διαγραφέντα έσοδα» εννοούμε έσοδα τα οποία διαγράφηκαν. Γι` αυτό ακριβώς, όμως, λέμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα, αλλά διενεργείται και έλεγχος στο υπουργείο Οικονομικών για να διαπιστωθεί, εάν πραγματικά χαρίστηκαν αυτά τα τεράστια ποσά σε αυτή την εταιρεία, εάν διαγράφηκαν και με ποιο τρόπο έγινε αυτό και ποιες είναι οι ευθύνες αυτών που το έκαναν.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ:
Στη συνέχεια της ερώτησης του συναδέλφου, επειδή είναι η συνήθης πρακτική, όταν επιβάλλονται πρόστιμα, να πηγαίνουν οι εταιρείες, να καταβάλουν το 10% και να προσφεύγουν για το υπόλοιπο. Γιατί η κυβέρνηση, πριν εξετάσει αν περί αυτού πρόκειται, το παρουσιάζει ως μείζον θέμα, ή ως μια παρανομία, ή ως κάτι το μεμπτό, αφού ακόμα δεν έχετε καταλήξει περί τίνος πρόκειται; Αν είναι δηλαδή μια συνήθης πρακτική ή αν όντως υπάρχει κάτι ύποπτο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δεν παρουσίασε τίποτε, γι` αυτό είπα προηγουμένως ότι δεν υπάρχει θέμα εντυπώσεων. Έγινε μια συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ο υφυπουργός Οικονομικών ήταν υποχρεωμένος να εκθέσει τα δεδομένα που υπήρχαν ενώπιόν του και ενώπιον της επιτροπής. Και το μόνο που έκανε ο κ. Σαχινίδης στην Επιτροπή της Βουλής είναι να κατονομάσει ακριβώς, όπως είχε υποχρέωση να το πράξει, για ποια εταιρεία πρόκειται. Γι` αυτό ακριβώς είμαστε επιφυλακτικοί και λέμε ότι είναι σε διαδικασία εισαγγελική έρευνα, σε εξέλιξη, όπως και έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών. Για να μπορούμε να απαντάμε σοβαρά, γνωρίζοντας και τις συνέπειες της απάντησής μας.

Πάντως η αίσθηση μας είναι ότι τα πυροτεχνήματα εναντίον της Ν.Δ θα συνεχισθούν με έντονο ρυθμό το επόμενο διάστημα ώστε ο λαός να ξεχνά τη κλοπή που του γίνεται και το άδειασμα της τσέπης του και η οργή του να μετακυλίεται αλλού!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top