Η σύνδεση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με το νέο λιμάνι της Πάτρας και την Βιομηχανική Περιοχή της πόλης, είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, τόνισε ο Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, στο περιθώριο των κοινοβουλευτικών εργασιών.
Ο Αχαιός βουλευτής τόνισε στους δύο άνδρες ακόμα, πως η υπογειοποίηση της γραμμής στην Πάτρα δεν είναι απλά ζήτημα αισθητικής και βιοτικού επιπέδου, αλλά ουσιαστικό ζήτημα απελευθέρωσης της πόλης, στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των κυκλοφοριακών φόρτων της και δεδομένου πως για την αχαϊκή πρωτεύουσα δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετρό, παρά μόνο μία μελέτη για τραμ που και αυτό, στην παρούσα φάση, θεωρείται εξαιρετικά μακρινό όνειρο.
Για τους λόγους αυτούς, υπογράμμισε πως το υπουργείο οφείλει αντί άλλων μεμψιμοιριών, εδώ και τώρα, να ενισχύσει την συγκεκριμένη υπόθεση και να «τρέξει» τις διαδικασίες, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο.
Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου με μείωση του ποσοστού των χρημάτων που παρακρατούνται για το Δημόσιο, επισημαίνοντας πως τέσσερις περίπου μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, τίποτα δεν έχει γίνει, αντίθετα οι πολίτες από τις αρχές του 2010 είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αυξημένα διόδια. «Πότε θα προχωρήσετε την πρωτοβουλία που εξαγγείλατε; Πότε θα καλέσετε την Κοινοπραξία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, με αλλαγή του όρου για τα κέρδη του Δημοσίου; Δεν είναι δυνατό από την μία πλευρά να επιτρέπετε να συνεχίζεται η κατάσταση που εσείς ως αντιπολίτευση στηλιτεύατε και από την άλλη να αφαιρείτε κιόλας από το νομό, αντί να προσθέτετε, όπως κάνετε με την περίπτωση του νέου σιδηρόδρομου, ζήτημα που φυσικά οφείλετε άμεσα να επανεξετάσετε και να δώσετε λύση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός.
Να σημειωθεί ακόμα, πως ο κ. Νικολόπουλος τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της μεγάλης κατολίσθησης στα Τέμπη – με την ευκαιρία επερώτησης στην Βουλή – τονίζοντας πως το «έγκλημα» μετατρέπεται σε διαρκείας, καθώς πριν λίγες μέρες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση, στην παρακαμπτήριο οδό.
Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως οι εργολάβοι του έργου δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια ή έλλειψη εμπειρίας και πόρων, ενώ η προσπάθεια να αποδοθεί η ακτολίσθηση μόνο στην φύση γεννάει υποψίες για πρόσθετα κονδύλια που θα διατεθούν για την κατασκευή του οδικού τμήματος. «Αν οι εργολάβοι των Τεμπών επιβραβευτούν δια οικονομικής ενίσχυσης, τότε στα Τέμπη θα έχει επέλθει η πλήρης… κατολίσθηση ευθυνών και αρχών, καθώς και κάθε φραγμού στη βουλιμία των ήδη ισχυρών» υπογράμμισε, ζητώντας μέσα από μία διάφανη διαδικασία να αναζητηθούν οι ευθύνες των εργοληπτών, καθώς και κάθε άλλου εμπλεκομένου φορέα ή υπηρεσίας. «Η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων, μα πάνω απ’ όλα οι ανθρώπινες ζωές, δεν αποτιμούνται σε χρήματα. Κι όσοι φταίνε για αυτό που συνέβη – και κάποιοι φταίνε – πρέπει να πληρώσουν κι όχι να… πληρωθούν» διεμήνυσε ο κ. Νικολόπουλος.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top