Διαγκωνισμοί και «καρφώματα» μεταξύ υπουργών παρατηρούνται όλο και συχνότερα στα παρασκήνια των αλλεπάλληλων κυβερνητικών συσκέψεων τις τελευταίες ημέρες. Με τον κ. Θ. Πάγκαλο να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο συντονιστή του κυβερνητικού έργου, λόγω και της απουσίας του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, η στάση που τηρούν κάποιοι από τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης και οι διαρροές από το περιβάλλον των συνεργατών τους καταδεικνύουν, αφενός, κόπωση από τις διαδοχικές συσκέψεις, αφετέρου τη διάθεση ορισμένων να χαράξουν προσωπικές στρατηγικές και να επηρεάσουν καταστάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους ή και πέραν αυτών. Τις προηγούμενες ημέρες εκ μέρους κάποιων υπουργών εκδηλώθηκε δυσαρέσκεια για τις συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις. Χαρακτηριστική γι΄ αυτό ήταν η απουσία ορισμένων από την έκτακτη και αιφνιδιαστική συνεδρίαση του «μικρού υπουργικού» συμβουλίου, υπό τον κ. Πάγκαλο, την προηγούμενη Τετάρτη. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης , ο οποίος δεν προσήλθε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ κάποιες ώρες αργότερα παρέστη στη Βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση της «Επιτροπής Πάγκαλου» ελάμβανε χώρα την Τετάρτη η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ.Προβόπουλο . Η κυρία Λούκα Κατσέλη απουσίασε από τη συνάντηση αυτή επειδή δεν προσκλήθηκε- σε αντίθεση με τον κ. Παπακωνσταντίνουκαι η δυσαρέσκειά της ήταν εμφανής.
Εμμεση κριτική από το περιβάλλον της κυρίας Κατσέλη, με φόντο το ανοιχτό μέτωπο της υπουργού Οικονομίας με τους τραπεζίτες, ασκείται προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Κύριο στοιχείο της κριτικής είναι ότι δεν διαθέτει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που διακινούνται από το υπουργείο του. Χαρακτηριστικές των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους ήταν οι δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον Πρωθυπουργό και τον κ. Πάγκαλο, με θέμα τις παρατηρήσεις της ΕΚΤ και των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με το κλίμα που μεταφέρουν ως και σήμερα συνεργάτες της κυρίας Κατσέλη, στις συναντήσεις αυτές το υπουργείο Οικονομικών συμμερίστηκε περισσότερο τις ανησυχίες των τραπεζών.
(To Bήμα)
Το ότι το υπουργείο Οικονομικών συμμερίζετε περισσότερο .....τις ανησυχίες των τραπεζών παρά τα οικονομικά προβλήματα των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών καθίσταται πλέον φανερό..... Εξάλλου τα υποζύγια είναι μόνο για να πληρώνουν.... Έτσι δεν είναι κύριε Παπακωσταντίνου; 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top