ΚΑΒΓΑΔΕΣ δεν είχαμε μέχρι στιγμής στα μπλόκα. Άλλωστε η κυβέρνηση απέφυγε επιμελώς τις διενέξεις με τους αγρότες- πόσω μάλλον να κινητοποιήσει την Αστυνομία. Είχαμε όμως διενέξεις στις ενδοκυβερνητικές συσκέψεις για το Αγροτικό. Στο επίκεντρο ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Μήπως δεν άκουσα καλά;»
Η πρώτη αψιμαχία έγινε στην παρθενική σύσκεψη για τα αγροτικά, δηλαδή σε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Εκεί η Κατερίνα Μπατζελή εμφανίστηκε με μια γραμμή που εξέπληξε τους συναδέλφους της. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι δεν έπρεπε να είναι αυτή που θα πάει κόντρα στους αγρότες και θα αρνηθεί τα αιτήματά τους.
Αυτό δεν ήταν δική της δουλειά- εκείνη έπρεπε να κρατήσει τον δίαυλο ανοιχτό- αλλά κάποιου άλλου.
ΕΚΕΙ εξερράγη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε λογική «δεν άκουσα καλά». Σε αντίστοιχη γραμμή και ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε τον κίνδυνο να δώσει η κυβέρνηση «διπλό μήνυμα». Δηλαδή η Κατερίνα να κάνει την καλή και κάποιος άλλος τον κακό. Πράγμα που θα ενεθάρρυνε τους αγρότες να επιμείνουν. Η Μπατζελή υπαινίχθηκε επίσης υποκίνηση των μπλόκων από βουλευτές της υπαίθρου και μάλιστα με τρόπο που «φωτογράφιζε» την ανθυποψήφιά της στη Φθιώτιδα Τώνια Αντωνίου - με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο Βενιζέλος.
ΚΑΠΩΣ έτσι μεταλλάχθηκε η Μπατζελή στην ανένδοτη υπουργό τού «δεν υπάρχουν λεφτά». Κοινώς, την έβαλαν στον ίσιο δρόμο, που είχε, όμως, μπλόκα.
(TΑ ΝΕΑ) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top