Όπως κατήγγειλε στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς η ΦΑΕΕ Αθηνών με απόφαση της 10ης Απριλίου του 2008, χάρισε χρέη 5,5, δισ. ευρώ της Χρηματιστηριακής "Ακρόπολις"
Η εφημερίδα Tα Νέα όμως με άρθρο τους στις 5 Μαρτίου 2009 με τίτλο ''Παραμένουν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»
γράφει σχετικά
"ΑΚΑΡΠΗ απέβη η προσπάθεια της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις που ζητούσε την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της και του περιεχομένου των θυρίδων της, καθεστώς στο οποίο είχε περιέλθει λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των γαλάζιων ομολόγων.
Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο κ. Π. Πικραμμένο, δεν έκανε δεκτή την αίτηση της ΑΧΕΠΕΥ, της οποίας η άδεια λειτουργίας έχει ανακληθεί από το 2007 με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Οι κυρώσεις στην χρηματιστηριακή εταιρεία επιβλήθηκαν με βάση έκθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, όπου διαπιστώνονται παρατυπίες κατά την αγοραπωλησία (21.10.2005 έως 1.12.2006) ομολόγων του Δημοσίου για λογαριασμούς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών. Από τις επίμαχες αγοραπωλησίες η χρηματιστηριακή εταιρεία φέρεται ότι έχει αποκομίσει κέρδη 9.128.988 ευρώ. "
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top