Αίσθηση στη Πάτρα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κ. Αντζουλάτου σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις Δημοτικές εκλογές του 2010 για τον Δήμο Πατρέων.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Ο κόσμος της Πάτρας" ο κ. Αντζουλάτος φέρεται να είπε σε συνάντηση με συνεργάτες του ότι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε ο ίδιος και του ζήτησε να κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Και εκείνος από τη πλευρά του , έπειτα από ώριμη σκέψη, αποφάσισε θετικά!
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει και την αντίδραση του νυν επιμελητηριακού και πρώην δημοτικού σύμβουλου Τρύφωνα Παχή ο οποίος πήρε το λόγο εκφράζοντας την απορία του ακόμα και με τη στάση του Σαμαρά λέγοντας «Το ζήτησε από σας προσωπικά να είστε υποψήφιος αλλά δεν θεώρησε καλό να συνεννοηθεί και να ενημερώσει και την κομματική οργάνωση;»

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο κ. Αντζουλάτος δημιούργησε προβλήματα ακόμα και για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά που ενώ ήταν από τους 50 που υπέγραψαν την συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές για την αρχηγία λίγες μέρες μετά δήλωνε: «Είναι σαφές ότι δεν με αφορά οτιδήποτε κάνει η Νέα Δημοκρατία στα εσωκομματικά της………. εμένα όμως δεν με αφορά η Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία» Όσο για την υπογραφή του για την υποψηφιότητα του Σαμαρά τη δικαιολόγησε: « Ο Αντώνης Σαμαράς είναι διαχρονικά φίλος μου και επειδή εγώ τιμώ τις φιλίες μου, οτιδήποτε μου ζητήσει κάποιος φίλος μου και έχει σχέση με την προσωπική του πρόοδο, εγώ θα τον τιμήσω με την υπογραφή μου. Αυτό έκανα και με τον Αντώνη Σαμαρά»
(σχετική ανάρτηση με το θέμα: online-pressblog.blogspot.com/2009/11/50.html)

Εμείς πάντως δεν πιστεύουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ένας πρόεδρος που βγήκε μέσα από πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες θα ακολουθήσει την πεπατημένη του «εγώ αποφασίζω» και με γνώμονα προσωπικές φιλίες για τους υποψηφίους Δημάρχους. Και δεν το πιστεύουμε γιατί ακόμα και χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ σε επιστολή του προς τους αδεσμεύτους bloggers αναφέρει: « Τελικά οι φεουδαρχικές δομές στην Πολιτική, τα καρτέλ και οι στρεβλώσεις στην Οικονομία, τα αγκυλωμένα στερεότυπα της «Πολιτικής Ορθότητας» στο χώρο των ιδεών και τα ταμπού της «μονόδρομης σκέψης», είναι οι αντίπαλοι που όλοι μας πολεμάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, ο καθένας από τη θέση του…

Περισσότερη Ελευθερία, περισσότερη Δικαιοσύνη, περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερη Αξιοσύνη, περισσότερη Ελπίδα για το λαό μας, περισσότερη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια για τον τόπο μας - όλα αυτά δεν είναι απλές «ευχές», είναι στόχοι αγώνα και νόημα ζωής.»
Και τον πιστεύουμε…..
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top