Αναστάτωση από χθες στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. O Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων (δεν υπάρχουν συνδικαλιστές στις Ε.Δ) σε επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στα Μετοχικά Ταμεία αναφέρει μεταξύ άλλων: « Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται σε ένστολο προσωπικό με τους όρους ‘εργαζόμενου-εργοδότη, εισφορές που καταβάλλει η μία ή η άλλη πλευρά’». Στη συνέχεια στην επιστολή επισημαίνεται «Ειλικρινά τα μέλη του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων (ένστολο προσωπικό των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων) δεν γνωρίζουν και οφείλουν να ενημερωθούν ποιος είναι ο «εργοδότης» τους και αν αυτά συγκαταλέγονται στη ‘μία’ ή στην ‘άλλη’ πλευρά», αποδεικνύοντας τη δυσφορία των στρατιωτικών για τις προωθούμενες ασφαλιστικές αλλαγές και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Επίσης αίσθηση έκανε η δήλωση Λοβέρδου ότι μετά την αποστράτευσή τους από τα επιχειρησιακά πόστα οι αξιωματικοί θα μπορούν να κάνουν εντός της υπηρεσίας τους δουλειά γραφείου ή ακόμα και να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ώστε να συνταξιοδοτούνται κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι. (Τώρα τι δουλειά μπορεί να κάνει σε ένα γραφείο ένας απόστρατος ταξίαρχος δεν μας το εξήγησε ο υπουργός.) Όλα αυτά όμως έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις Ένοπλες δυνάμεις και αναμένεται μεγάλο κύμα παραιτήσεων σε καιρούς δύσκολους και ύποπτους. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο που αμέσως ο Βενιζέλος προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του κ. «δεν υπάρχει σάλιο».
Δυστυχώς με αυτά και με αυτά, οι πολιτικοί μας με την ευθύνη και κάποιων υψηλόβαθμων οσφυοκάμπτων αξιωματικών έχουν καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε ένα απέραντο μπορδέλο.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top