Εγκρίθηκε σήμερα από το κοινοβούλιο της Ισλανδίας νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όχι αργότερα από τις 6 Μαρτίου, σχετικά με μία συμφωνία για καταβολή άνω των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων ως οφειλές στη Βρετανία και την Ολλανδία εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του νησιού.
Οι βουλευτές συμφώνησαν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μετά από την αναπάντεχη άρνηση του προέδρου Όλαφουρ Γκρίμσον να υπογράψει αυτήν την εβδομάδα μία τροπολογία για την καταβολή των οφειλομένων ποσών, επικαλούμενος ένα κύμα λαϊκής οργής κατά του νομοσχεδίου.
Και οι 49 παρόντες βουλευτές (επί συνόλου 63) ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κοινοβουλίου.
Οι βουλευτές επανέλαβαν σήμερα τις εργασίες τους, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο, προκειμένου να εγκρίνουν το νομοσχέδιο.
«Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή να παρουσιάσει την υπόθεση (στους ψηφοφόρους) με ουδέτερο τρόπο στα ΜΜΕ», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα.
Σημειώνεται επίσης ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης θα αποφασίσει για την ημερομηνία σε συντονισμό με την Εκλογική Επιτροπή».
Η ημερομηνία της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από θέματα όπως η ετοιμασία των ψηφοδελτίων και η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων.
(naftemporiki.gr)

Online-press: Ο πρόεδρος της Ισλανδίας έκανε το καθήκον του και για ένα μείζον θέμα αποφάσισε να μην υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο και έτσι θα αποφασίσει δημοκρατικά ο λαός της Ισλανδίας ...... Μήπως και εδώ θα έπρεπε ο κ. Παπούλιας να αρνηθεί να υπογράψει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες που προωθεί η κυβέρνηση ; (αν δεν θέλει βεβαίως η ιστορία να τον γράψει σαν αυτόν που έβαλε την τελική υπογραφή για το τελείωμα της εθνικής μας υπόστασης)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top