Όταν γράφαμε προ καιρού για την «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωνόμαστε τόσο γρήγορα. Μετά την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τον πρόεδρό της, Β. Ράπανο, που «τα’ ψαλε» στην Λ. Κατσέλη για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ήλθε η σειρά του Γ. Προβόπουλου. Με επιστολή που έστειλε στην υπουργό ο πρόεδρος της ΤτΕ υπερασπίζεται ασφαλώς τα συμφέροντα των τραπεζών λέγοντας ότι κινδυνεύει η ρευστότητά τους. Έτσι, ΤτΕ και τραπεζίτες αποφάσισαν να συστήσουν μέτωπο κατά της Κατσέλη μήπως και γλιτώσουν κάποιες από τις ρυθμίσεις που θεωρούν ότι τους θίγουν.
Δεν θέλουμε να δείξουμε καμιά συμπάθεια για την κ. Κατσέλη αλλά πρέπει να πούμε ότι τώρα είναι η ευκαιρία της για να δείξει πόσο αντέχει στις πιέσεις. Οι τραπεζίτες, και ειδικά ο κ. Προβόπουλος, δεν αντέδρασαν τόσο καιρό, όταν καταληστεύονταν τα ασφαλιστικά ταμεία με τα ομόλογα. Δεν αντέδρασε ο διοικητής της ΤτΕ όταν γνώριζε πως το έλλειμμα είναι πάνω από 10%.
Οι τράπεζες, έχοντας και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο πιέζουν τώρα να αποσυρθεί ένα νομοσχέδιο που κατά γενική ομολογία δίνει ανάσα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν. Μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πάρουν μέρος των οφειλών και των θαλασσοδανείων αλλιώς θα τα χάσουν όλα.
Όμως, οι τράπεζες έχουν καλομάθει τόσα χρόνια με τα τεράστια κέρδη, τις καταχρηστικές χρεώσεις που όλο καταργούνται κι όλο κανείς δεν τολμάει να τις καταργήσεις, τα υπερβολικά υψηλά επιτόκια για δάνεια και κάρτες, και επομένως δεν είναι τα βάζει κανείς με τους «καλομαθημένους». Η κυβέρνηση τώρα θα δείξει με ποιους (μπορεί) να πάει και ποιους θα αφήσει.
Όμως, κρατάτε και μικρό καλάθι. Είπαμε στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες και ειδικά οι καλομαθημένοι.
antinews 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top