Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως νέου Προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση είναι μία σημαντική κατάκτηση δημοκρατίας ή οποία ενισχύει ουσιαστικά την αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.
Η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα απ` αυτή την διαδικασία δήλωσε ξεκάθαρα ότι ...κατάλαβε πολλά, μίλησε δυνατά και τιμώρησε σκληρά .
Άνοιξε νέους δρόμους στις συμμετοχικές διαδικασίες. Οδήγησε σε αυτό που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή σε μία νέα συλλογική δυναμική και ταυτόχρονα σε μία δυναμική συλλογικότερη.
Η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη με βαθιές ρίζες στο χρόνο. Μια παράταξη προορισμένη να βρεθεί και πάλι αργά ή γρήγορα στη διακυβέρνηση του τόπου.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Κάλεσε λοιπόν όλους να σφυρηλατήσουν την ενότητα, τονίζοντας ότι «Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι. Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί. Αρχίζει μία νέα εποχή. Όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα σβήνονται με σφουγγάρι».
Συγχρόνως όμως ως πολύ έμπειρος πολιτικός τόνισε ότι «από εδώ και εμπρός θα περιφρουρήσω την ενότητα της βάσης. Και η βάση,-ας το γνωρίζουν όλοι - δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας».
Κάτι για το οποίο είχε κάνει αναφορά ( σε ιδιαίτερα έντονο ύφος) και ο κ. Καραμανλής στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο, προειδοποιώντας ότι «όποιος σκεφτεί να δημιουργήσει ρήγμα στην ενότητα θα έχει να κάνει μαζί μου».
Στο Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε και ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι θα μιλήσω ασφαλώς και με τον πρόεδρό μας τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε ...όλα τα μεγάλα που έρχονται».
Ο κ. Σαμαράς μέσα από τα παιχνιδίσματα της μοίρας δείχνει σαν «έτοιμος από καιρό» για αυτά που έρχονται, για αυτά που χρειάζεται να γίνουν, χωρίς να υποτάσσεται στον λαϊκισμό. Χωρίς να καταφεύγει σε λόγια καταδικασμένα να διαψευστούν ανοικτιρμόνως από την πραγματικότητα, χωρίς να κάνει την εξουσία -την κατάκτηση ή τη διατήρησή της- αυτοσκοπό.
Γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί που πρέπει και οφείλουν να προσαρμόζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.
Αλλά γνωρίζει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να αναζητούν, να αντλούν και να αξιοποιούν φρέσκες ιδέες από την ίδια την κοινωνία.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να διαμορφώνουν πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους , με όποια μορφή και εάν εμφανίζονται αυτοί.
Αλλά γνωρίζει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν τους κινδύνους.
Το κυριότερο δε , γνωρίζει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει και οφείλουν να έχουν ιδεολογικό επίπεδο επάνω στο οποίο εδράζονται και βάσει αυτού οφείλουν να παίρνουν θέση για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Εύχομαι και πιστεύω ότι η ΝΔ ενωμένη και δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, όπως της ταιριάζει και επιτάσσει η Δημοκρατία, στα δημόσια πράγματα της χώρας μας.
Μοναχά μην ξεχάσει ποτέ ο νέος πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τα λόγια του τραγικού Αγάθωνος, τα οποία μέχρι σήμερα ασπάζεται: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».
(από politis-gr)

Online-Press
: Συμφωνούμε απόλυτα με αυτά που γράφει ο πολίτης ένα blog που προς τιμή του δεν πήρε καμιά θέση στην εσωκομματική μάχη.(χρειαζόταν μεγάλη δύναμη και μπράβο του).

Επίσης θα ήθελα τα blogs φίλων της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριξαν (και καλά έκαναν) τη Ντόρα στις εσωκομματικές εκλογές, να καταλάβουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τον πρώτο στην ουσία δημοκρατικότατα εκλεγμένο (απόλυτη πλειοψηφία από 800.000 άτομα) πρόεδρο και ότι πρέπει εσείς που στηρίζετε με σθένος την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη να αφήσετε τις οποιεσδήποτε πικρίες για την μη εκλογή της Ντόρας και να βρεθείτε στο πλάι του νέου προέδρου όπως πρώτη το έκανε δείχνοντας ήθος η κ. Μπακογιάννη. Ο Σαμαράς , η Ντόρα και όλα τα στελέχη κρίνονται και θα κριθούν από τις πράξεις τους από τον ίδιο τον λαό. Τέρμα λοιπόν οι μεμψιμοιρίες Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά, το ΠΑΣΟΚ δείχνει τα δόντια του και εμείς όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε μαζί στην πρώτη γραμμή.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top