«Τα κόμματα γυρίζουν σελίδα, οι μηχανισμοί κλονίζονται: οι πολίτες μπροστά από τις ηγεσίες». Αυτό είναι το θέμα της άκρως ενδιαφέρουσας εκδήλωσης / ανοιχτής συζήτησης που θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και στα πλαίσια του «Forum Ανάπτυξης 2009”, με κεντρικούς ομιλητές, τον Βουλευτή της Β’ Αθηνών και πρώην υπουργό, Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο και τον πρόεδρο του Forum 2020 και πρώην Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκο Καραχάλιο.
Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Forum 2020, το Ινστιτούτο Νέων Πάτρας και την Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον καθώς λίγο μετά τα μηνύματα που έστειλαν οι κάλπες της 4ης Οκτωβρίου στη Ν.Δ. και λίγες μέρες πριν την εκλογή νέου προέδρου στην φιλελεύθερη παράταξη, τρεις άνδρες που λειτουργούν ως ουσιαστικές πολιτικές οντότητες υπερασπιζόμενοι διαχρονικά την ανανέωση με ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ανάγκη για νέους κομματικούς μηχανισμούς που θα δημιουργήσουν νέα οράματα και θα μιλήσουν για την Ελλάδα του… 2020, θα εκφράσουν τις απόψεις τους για το πρόσφατο χθες, το σήμερα και το αύριο μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που έχει ανάγκη η χώρα.
Πάντως η κοινή παρουσία των Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νίκου Νικολόπουλου και του Νίκου Καραχάλιου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκαλεί κάποια σύγχυση και απορία στους Νεοδημοκράτες ενόψει των εκλογών για πρόεδρο του κόμματος. Βέβαια αυτή η σύγχυση ισχύει μόνο για αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι η κοινή παρουσία τους είχε οριστικοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου όταν ακόμα τα συγκεκριμένα στελέχη δεν είχαν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους.
Άλλωστε ο τίτλος του θέματος της εκδήλωσης «Τα κόμματα γυρίζουν σελίδα, οι μηχανισμοί κλονίζονται: οι πολίτες μπροστά από τις ηγεσίες» ενώ πηγαίνει γάντι στον Νίκο Νικολόπουλο μιας και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βγήκε την επόμενη των εκλογών και μίλησε για εκλογή προέδρου με κάλπες, δυσκολεύει όμως τον Άρη ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η κ. Μπακογιάννη – Κουβελου – Μητσοτάκη δεν ήθελε αρχικά την εκλογή της από την βάση….. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top