Είναι γνωστό ότι στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα.
Επίσης ως γνωστόν η κυρία Δραγώνα έγραψε ένα «πατριωτικό» βιβλίο με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας;»
Από κάποια αποσπάσματα τα οποία παραθέτουμε καταλαβαίνουμε, τι εστί πατρίδα για την υπεύθυνη πλέον της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9). Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η κυρία αυτή μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.
Αν αντέξατε να διαβάσετε αυτά που έχουν γραφεί από την διορισμένη με βιογραφικό υπεύθυνη του υπουργείου παιδείας (όχι εθνικής πλέον παιδείας) σε θέματα σχεδιασμού εκπαίδευσης των παιδιών μας, θα έχετε αντιληφθεί ότι ο …..συνωστισμός στη Σμύρνη που έγραψε η κυρία Ρεπούση και τόσο μας πείραξε (και καλώς μας πείραξε) ήταν ….πταίσμα!
Δυστυχώς τέτοιες επιλογές δείχνουν καθαρά ποιος ότι ο στόχος ο οποίος εύκολα πλέον θα περνάει μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών και που θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα από τον ωχαδελφισμό και μέσα από το πλήθος των προβλημάτων (κυρίως οικονομικών) των ενηλίκων συμπατριωτών μας. Η Ελλάδα που ξέραμε, που αγαπήσαμε και που είμαστε (;;) έτοιμοι να δώσουμε το αίμα μας για αυτή, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top