Μάχη έδωσε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας, να πείσει τους εταίρους μας, ότι τα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των αδύναμων, προσφέρουν στην κυβέρνηση την ανοχή της κοινωνίας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.
Μερικά από τα «αναγκαία μέτρα» που έρχονται είναι το νέο φορολογικό σύστημα, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, σταδιακή μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε μία «πρόγευση» του πακέτου των μέτρων τα οποία η κυβέρνηση θα λάβει στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας. Ο υπουργός δήλωσε, ότι ισχύει απολύτως το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την μη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη μη μείωση των συντάξεων», συμπληρώνοντας, ότι έγινε αναφορά στην Ελλάδα στη συνεδρίαση του Ecofin, ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα αναμορφωθεί προκειμένου να καταστεί δίκαιο και βιώσιμο και να καλύπτει απολύτως τις ανάγκες των επόμενων γενεών.
Παράλληλα περιέγραψε και το νέο φορολογικό σύστημα, λέγοντας, ότι στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2010 θα αποτυπώνονται όσο το δυνατόν πληρέστερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων και συνολικά οι δαπάνες διαβίωσής τους.
(kentri.gr) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top