Ένα νέο τρόπο για να εξοικονομήσει κηροζίνη εφαρμόζει από την 1η Οκτωβρίου η ιαπωνική εταιρία All Nippon Airways (ΑΝΑ): ζητεί από τους επιβάτες να ουρούν πριν από την επιβίβασή τους για να μειώσουν το βάρος της ουροδόχου κύστης τους και συνεπώς το βάρος του αεροπλάνου κατά την απογείωσή του.
Το πείραμα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, πραγματοποιείται σε 38 εσωτερικές πτήσεις ανάμεσα στο Τόκιο και τις πόλεις Σαπόρο (βόρεια) και Οκινάουα (νότια), καθώς επίσης σε 4 διεθνείς πτήσεις Τόκιο-Σιγκαπούρη με επιστροφή.
Στην αίθουσα επιβίβασης, οθόνες προτείνουν στους επιβάτες να πηγαίνουν στις τουαλέτες πριν από την επιβίβασή τους. Σύμφωνα με την ΑΝΑ, εάν οι μισοί από τους επιβάτες του συνόλου των πτήσεων ακολουθούσαν τη συμβουλή αυτή, η εταιρία θα μείωνε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,2 τόνους το μήνα.
Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο.....


ενός πειραματικού προγράμματος με την ονομασία "e-flight", το οποίο περιλαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες όπως την αντικατάσταση των γυάλινων μπουκαλιών κρασιού με μοντέλα πιο ελαφριά από πλαστικό.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top