Η πρωτεύουσα της Κίνας τιμά σήμερα τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας με στρατιωτικές παρελάσεις εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.
Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες εκκένωσαν το κέντρο του Πεκίνου από τους πολίτες ενόψει της παρέλασης για τα 60 χρόνια της κομμουνιστικής Κίνας.


Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, φορώντας ένα γκρι κοστούμι τύπου "Μάο" και περιβαλλόμενος από τον πρωθυπουργό Ουεν Τζιαμπάο, τον προκάτοχό του Τζιανγκ Ζεμίν και άλλα ανώτατα στελέχη, παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Τιεν Ανμέν.
Στη συνέχεια επιθεώρησε τα στρατεύματα που είχαν παραταχθεί κατά μήκος της λεωφόρου Σανγκάν, περνώντας μπροστά από τους στρατιώτες μέσα σε μια μαύρη λιμουζίνα και λέγοντας επανειλημμένα: "Καλημέρα σύντροφοι, σκληρά εργαζόμενοι σύντροφοι!" "Καλημέρα πρόεδρε!", απαντούσαν εκείνοι.


Η στρατιωτική παρέλαση παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους ξένους στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί ο νέος τύπος διηπειρωτικών πυραύλων που διαθέτει η χώρα.


"Από την ακραία πείνα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, από την ένδεια στη γενική ευημερία: η Κίνα δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή", αναφέρει κύριο άρθρο της Λαϊκής Ημερησίας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top