Η οικονομική κρίση φαίνεται να κάνει τους Αμερικανούς περισσότερο συγκρατημένους και λιγότερο υλιστές σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης, η οποία καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι προτιμούν πλέον τα πολυκαταστήματα Wal-Mart από τα κομψά και ακριβά κοσμηματοπωλεία Tiffany's.
Μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 41.175 ενηλίκων Αμερικανών αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία επιλέγει να ζει με λιγότερα υλικά αγαθά, με 2 στους 10 να δηλώνουν ότι αποχωρίστηκαν το 10% των υπαρχόντων τους και δεν τα αντικατέστησαν εξ αιτίας του νέου οικονομικού κλίματος που διαμορφώθηκε.
Ο επικοινωνιολόγος Τζον Ζόγκμπι δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στην η έρευνα, που διεξήχθη από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου, απάντησαν στην ερώτηση εάν θα επέλεγαν να αγοράσουν ένα αντικείμενο αξίας 500 δολαρίων από τα Tiffany's στο χαρακτηριστικό κομψό μπλε κουτί τους ή ένα παρόμοιο αντικείμενο από τα πολυκαταστήματα Wal-Mart που θα κόστιζε 250 δολάρια.
Ο ίδιος δήλωσε πως μόλις το 10% απάντησε ότι θα προτιμούσε τα Tiffany's, ενώ το 78% επέλεξε τις αγορές από ταWal-Mart. Οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν είναι σίγουροι....
" Ο κόσμος πλέον κινείται προς ένα πιο απλό, λιγότερο υλιστικό τρόπο ζωής", αναφέρει στην ανακοίνωση συμπερασμάτων ο Ζόγκμπι.
Από τη δημοσκόπηση προέκυψε ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών έχουν αποχωριστεί τουλάχιστον το 10% των υπαρχόντων τους εντός του τελευταίου χρόνου και δεν σκοπεύουν να τα αντικαταστήσουν, το 20% θα αντικαταστήσει πολύ λιγότερα και οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουροι για το τι θα πράξουν στο μέλλον.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top