Το Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στις 11:30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ με αφορμή την συνεργασία του με την Αντιδήμαρχεια Κοινωνικής Πολιτικής και τον Δημοτικό Οργανισμό Υγείας Πρόνοιας του Δήμου της Πάτρας στην διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που θα πραγματοποιηθεί στα τρία Διαμερίσματα της Πάτρας (Νότιο, Κεντρικό και Ανατολικό) με την φιλοξενία και τη στήριξη Συλλόγων της κάθε περιοχής. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας Πρόνοιας του Δήμου κος Χαροκόπος Αντώνης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κα Λιολιώ Κολυπέρα, η Κοινωνική Λειτουργός του Παραρτήματος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, κα Κλαίρη Τζιομάκη, καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεαπόλεως κος Ασημακόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας πατέρας Ερμόλαος Μεσαράς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου κα Κανελλοπούλου Μαρία.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες της περιοχής από την ιατρική κοινότητα που θα μιλήσουν για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, επαγγελματίες ψυχικής υγείας που θα μιλήσουν για τους λόγους που αναστέλλουν τις γυναίκες από τον τακτικό προληπτικό έλεγχο, καθώς και οι εθελόντριες του Συλλόγου του Άλματος Ζωής που θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.
Η εκστρατεία με τίτλο: Καρκίνος του Μαστού: Η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ. Ενημερώσου!, θα ξεκινήσει αύριο 9 Σεπτέμβρη στις 19:30 από το Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτών με Αναπηρία στη Νεάπολη και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής.....Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ΝΕΑΠΟΛΗ,7.30 μ.μ. Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτών με Αναπηρία
- Παναγιώτης Γκινόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Ογκολογίας Γ.Ν.Π. Άγιος Ανδρέας
«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Μαρία Πέγιου, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΑγκαλιάΖΩ ΟΕΚΚ (Παράρτημα Ν. Αχαΐας)
«Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Βάσω Τζουμερκιώτη, Εθελόντρια Π.Σ.Γ.Κ.Μ. «Άλμα Ζωής»
«Η εμπειρία μου με τον Καρκίνο του Μαστού»
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ7.30 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Αγίας Σοφίας
- Ευάγγελος Τζωρακοελευθεράκης, Καθηγητής Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Π.
«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Δώρα Τελώνη, Κοινωνική Λειτουργός ΜΑ Εξ. Συνεργάτης ΤΕΙ Πάτρας
«Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Γιώτα Αναστοπούλου Εθελόντρια Π.Σ.Γ.Κ.Μ. «Άλμα Ζωής»
«Η εμπειρία μου με τον καρκίνο του μαστού»
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙ 7.00 μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Μπεγουλακίου
-Δημήτρης Κούκουρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Π.
«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, Επιμελήτρια Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Γ.Ν.Π. «Άγ. Ανδρέας»
«Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
- Βούλα Καούρη
Εθελόντρια Π.Σ.Γ.Κ.Μ. «Άλμα Ζωής»
«Η εμπειρία μου με τον καρκίνο του μαστού»
Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ μέσα από τον αγώνα που κάνει από το 1988 στην Αθήνα και από το 2002 στην Πάτρα θεωρεί πως ο καρκίνος μαστού μας αφορά όλους. Η εκστρατεία αυτή το επιβεβαιώνει καθώς για την υλοποίηση της θα συναντηθούν Κοινωνικές Δομές του Δήμου, Πολιτιστικοί Φορείς, Μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας και οι Πολίτες του Ν. Αχαΐας όπου θα υπάρξει η δυνατότητα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διαλόγου πάνω στο θέμα καρκίνος μαστού.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top