Η πόλη της Ταϊλάνδης Λοπμπούρι ενέκρινε έκτακτο κονδύλι στον προϋπολογισμό της για να πραγματοποιηθούν χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης κήλης στους πιθήκους που διαβιούν στην πόλη και αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.
Όπως ανακοίνωσαν οι κτηνίατροι του Λοπμπούρι τουλάχιστον 100 πίθηκοι μακάκα έχουν υποβληθεί ήδη σε επέμβαση για την αφαίρεση κήλης, αλλά εκατοντάδες άλλοι πρέπει να υποβληθούν στην ίδια διαδικασία. Στην πόλη διαβιούν περισσότεροι από 1.700 πίθηκοι αυτού του είδους, δήλωσε η εθελόντρια κτηνίατρος Τζουθάνα Σουπανάμ.
Τα ημι-εξημερωμένα ζώα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης Λοπμπούρι, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της Μπαγκόνγκ.
"Οι πίθηκοι εμφανίζουν κήλη εξ αιτίας του περίεργου τρόπου που ζουν" πρόσθεσε η Τζουθάνα.
" Οι μακάκες αρέσκονται να σκαρφαλώνουν στις κορυφές των δένδρων και από εκεί ψηλά πηδούν ξαφνικά στο έδαφος για να αρπάξουν φαγητό που τους προσφέρουν οι τουρίστες", συνεχίζει η κτηνίατρος.....


Οι περισσότεροι από τους "ασθενείς" είναι ηλικιωμένα αρσενικά που πάσχουν από βουβωνική κήλη, σύμπτωμα της οποίας είναι οι διογκωμένοι όρχεις.
Η Λοπμπούρι, είναι γνωστή με το όνομα "η πόλη των Πιθήκων" και είναι διάσημη για το μεγάλο αριθμό πιθήκων του είδους μακάκα που ζουν στα δένδρα γύρω από το βουδιστικό ναό Πραπανγκ Σαμ Γιοντ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top