Το Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) ενέκρινε την εφαρμογή από το 2010 και μετά του κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα επιτρέπεται η άκυρη εκκίνηση. Βάσει του νέου κανονισμού, όποιος αθλητής κάνει άκυρη εκκίνηση ακυρώνεται. Η απόφαση του Συνεδρίου στο Βερολίνο ενέκρινε την εφαρμογή του σχετικού κανονισμού με ψήφους 97-56. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-23 Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και οι υπόλοιπες εφετινές διοργανώσεις θα διεξαχθούν με τον παλιό κανονισμό, βάσει του οποίου επιτρέπεται μία άκυρη εκκίνηση, ενώ ακυρώνεται ο αθλητής που κάνει και δεύτερη άκυρη εκκίνηση.
«Φυσικά και είμαι υπέρ αυτού του κανονισμού....


Αισθανόμουν ότι ο τωρινός κανονισμός δείνει στους σπρίντερ την ευκαιρία να παίξουν με το σύστημα - να κάνουν σκόπιμα άκυρη εκκίνηση, αλλά να μην τιμωρηθούν γι΄ αυτήν» δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, πριν από τη σχετική ψηφοφορία.
Στο μεταξύ, το Συνέδριο της IAAF ενέκρινε την είσοδο στους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας του νησιωτικού κράτους Ταβαλού, το οποίο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, και το οποίο είναι πλέον το 213ο μέλος της.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top