Σου ήρθε το χαρτί; Σε παίρνουνε φαντάρο; Καλά δε περιμένει κανείς να πετάξεις από τη χαρά σου αλλά δε χρειάζεται και πανικός, δε καταφέρνεις τίποτα έτσι! Αρχική συμβουλή: Βαθιά εισπνοή και εκπνοή! Άλλη μια... ακόμα μία...μπράβο!! Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια πραγματάκια μαζί προτού πάθεις τη κατάθλιψη!
Κατανόηση: Όλοι γύρω σου καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να πηγαίνεις φαντάρος. Η θητεία σε απομακρύνει από τη καθημερινότητά σου και ότι αυτή περιλαμβάνει...την οικογένεια, τη κοπελιά σου, τους φίλους σου,τις σπουδές ή τη δουλειά σου, τις Κυριακές στο γήπεδο, τα απογεύματα στη καφετέρια κτλ κτλ. Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο! Αντίθετα σε κλείνει σε ένα στρατόπεδο με εκατοντάδες εξίσου ψαρωμένους και πανικοβλημένους άντρες , το 50% των οποίων έχουν προ καιρού μαλώσει με το νερό και το σαπούνι, ροχαλίζουν σαν φορτηγά που παίρνουν απότομη στροφή και των οποίων τα άρβυλα μυρίζουν σαν χαλασμένη κονσέρβα. Επίσης περιλαμβάνει και άντρες των οποίων η δουλειά είναι να σε διατάζουν συνέχεια πρωί - μεσημέρι - βράδυ! Είναι και αυτοί οι ατελείωτοι μήνες μπροστά σου και πώς θα περάσουν!
Σύνελθε!! Σε ανακαλώ στη τάξη: Τα πράγματα για σένα θα είναι καλύτερα αν συνειδητοποιήσεις μερικά πραγματάκια.
Εμ, φίλε είσαι στο στρατό φαντάρος, όχι κατασκήνωση με το Λύκειο των Ελληνίδων!
* Μην περιμένεις να κάνετε branch και tea parties με τις άλλες κοπέλες... ΚΨΜ και πολύ σας είναι!
* Μην περιμένεις να φας φαγητό αντάξιο της μάνας σου! Εδώ θα μάθεις τους 1000 + 1 τρόπους να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Φάτο και μην παραπονιέσαι, θα σε περάσουν για μαμάκια!
* Όχι παλικάρι μου, δεν έχουν σοκολατούχο το πρωί...ούτε ΝΟΥΝΟΥ!! Παστεριωμένο...σκάσε και πίνε!
* Οι αξιωματικοί δεν είναι το πλήρωμα του Love Boat, δεν είναι εκεί για να φροντίσουν να περάσεις καλά και να μη βαριέσαι!
* Αν είσαι μακρυμάλλης, ετοιμάσου να κόψεις μαλλί. Όσο μάγκας και αν θεωρείς ότι είσαι, όση αντίσταση και αν προβάλλεις, θα στο κόψουν! Τέλος....
* Τα έχουν παραγγείλει μωρέ τα υδρομασάζ για το θάλαμο, αλλά τους τα αργούν! Εσύ θα αρκεστείς να κάνεις μπάνιο με τους άλλους, ενίοτε με κρύο νερό! Καμιά φορά, μπορεί και καθόλου!! Πασαλείψου ολόκληρος με οινόπνευμα!! ΑΑ για τέτοιες περιπτώσεις.
* Όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, στο Στρατό υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Καιρός να κάνεις εξάσκηση για όταν θα βγεις να δουλέψεις...εκεί μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.


Πώς να αποφύγεις το όρος πατάτα:
* Πας φαντάρος για να πας φαντάρος και να τελειώνεις μια και καλή. Σταμάτα να παλεύεις ν' αποδείξεις πόσο μάγκας είσαι γιατί οι αξιωματικοί σου δε μασάνε από τέτοια!! Απλά θα μαζέψεις ένα κάρο φυλακές και στερήσεις εξόδου.
* Εμ, καλύτερα να μη πετάς κάθε λίγο και λιγάκι πόσο πολύ διαφωνείς με το μιλιταριστικό καθεστώς του στρατοπέδου...δεν είναι ώρα για αντάρτικο πόλεων! Για το καλό σου το λέω!
* Όσο κούκλα και αν είναι η κόρη του διοικητή σου καλύτερα να μείνεις μακρυά αν δε θέλεις να πάρεις σύνταξη από το τάγμα στα 65!
* Σου έχουν εξηγήσει λεπτομερώς το τι περιμένουν από σένα. Ακολούθησε τους κανονισμούς να τελειώνουμε!
* Μην τολμήσεις να υπερηφανευτείς για το μεγάλο βύσμα που έχεις!! Θα φας γερό τρέξιμο και απο τους αξιωματικούς και από τους υπόλοιπους φαντάρους! Πώς και πώς περιμένουν κάτι τέτοια τυπάκια για να σπάσουν πλάκα!
* Σεβασμός και ευγένεια.... μη τις φοβάσαι αυτές τις 2 λέξεις!! Μην τα μπερδεύεις με το γλείψιμο. Φέρσου σωστά και δε θα χάσεις!
Δες τα θετικά της υπόθεσης:
* Η κοπελιά σου θα σε έχει στα ώπα - ώπα κάθε φορά που θα είσαι εξοδούχος! Στο μυαλό της ήδη πλέκει σενάρια για το πόσο έχουν μεγαλώσει τα μπράτσα σου, πόσο πιο άντρας φαίνεσαι με τη στολή, πόσο σκληραγωγημένος είσαι τώρα κτλ κτλ! Είναι πολύ αναφτικό και τέλος.... θα περάσεις καλά!
* Η μάνα σου θα σε έχει επίσης στα ώπα - ώπα, δε θα σε πιέζει, δε θα σε κουράζει, θα σου μαγειρεύει 10 φαγητά τη μέρα και θα σε χαρτζιλικώνει γερά "για να μη στεναχωριέται το παιδί".
* Θυμάσαι τι τέλειο παιχνίδι είναι το counter strike; Το ίδιο θα παίζετε με τα άλλα παιδάκια στο στρατόπεδο, μόνο που εσύ θα τρέχεις με το όπλο!! Χάρηκες τώρα ε;;
* Αν όνειρό σου ήταν να μάθεις κοπτική - ραπτική, ο Στρατός φροντίζει να ικανοποιήσει μερικώς την επιθυμία σου! Θα μάθεις κοπτική - πυροβολιτική βρε! Με μαχαίρια και MG-3 γίνεται αυτό!
* Στο Στρατό θα δημιουργήσεις φιλίες που θα κρατήσουν για όλη σου τη ζωή. Θα πηγαίνετε για μπύρες όταν πια θα είστε 50 χρονών και χοντροί και θα γελάτε με τις βλακείες που κάνατε τότε που είχατε βγει για σκοινάκια...καλό δεν είναι αυτό;
* Δε θα πάς στο πόλεμο!! Δε θα πεθάνεις....τα έχουμε κόψει αυτά. Μη κάνεις τη διαθήκη σου πριν περάσεις τη πύλη του στρατοπέδου!!
Καλή θητεία να έχεις φαντάρε!!!! Και καλός πολίτης!!!!
(Xallaros)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top