Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επιχείρηση σε βάρος δεκάδων κυρίως ανήλικων μεταναστών στην Πάτρα, στην οποία συντονισμένα προχώρησαν η κυβέρνηση, ο νομάρχης της Αχαΐας και ο δήμαρχος της Πάτρας.
Η αστυνομική έφοδος από εκατοντάδες αστυνομικούς και δεκάδες μηχανήματα για τη σύλληψη των ανήλικων μεταναστών και την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού δεν έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν την ευθύνη και μετείχαν στην επιχείρηση. Εντάσσεται στην υλοποίηση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής». Έγινε για να αποδείξουν στην ΕΕ ότι εφαρμόζουν τις απάνθρωπες συμφωνίες, ότι δεν επιτρέπουν την είσοδο μεταναστών στις άλλες χώρες της ΕΕ και για να κοροϊδέψουν το λαό της Αχαΐας.
Η κυβέρνηση, ο νομάρχης και ο δήμαρχος, αν ήθελαν, μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος των μεταναστών, δίνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα, ειδικά στους ανήλικους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να κάνει τώρα και όχι να τους στείλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε το λαό της Αχαΐας να καταδικάσει τις αγριότητες και τα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των μεταναστών.

2 σχόλια :

Διέλυσαν την εστία μόλυνσης.... είπε... 13 Ιουλίου 2009 - 6:40 μ.μ.

Εδώ και χρόνια υπήρχε ο απαράδεκτος καταυλισμός των Αφγανών
λαθρομεταναστών στην Πάτρα.
Αυτοσχέδια παραπήγματα στα οποία υποτίθεται ότι ζούσαν άνθρωποι.
Οι συνθήκες υγιεινής παραπάνω από άθλιες και μόνο τα δέντρα δίπλα
στις παράγκες είχαν ωφεληθεί από την ανθρώπινη κοπριά.
Όσοι είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες και να έχουν σπίτια
κοντά στην εστία μόλυνσης και όχι μόνο είχαν απελπιστεί.
Την ώρα που οι μπουλντόζες της Νομαρχίας καθάριζαν την περιοχή
οι αρουραίοι πεταγόντουσαν από τις φωλιές τους.
Έμοιαζαν με μεγάλες γάτες.
Κανένας εδώ και χρόνια δεν άγγιζε τον καταυλισμό φοβούμενος
τους Αλαβάνους αλλά και την Αλέκα που στενοχωρήθηκε εχθές
και έβγαλε και αυτή ανακοίνωση για να δικαιολογήσει
το εκλογικό της ποσοστό θεωρώντας απαράδεκτη την ενέργεια
της Νομαρχίας.
Ζήτησε να δοθούν χαρτιά στους λαθραίους να πάνε
σε όποια Χώρα θέλουν.
Άραγε αυτοί οι Πολιτικοί σε ποιό Κόσμο ζούν;
Oι λαθραίοι θα οδηγηθούν σε καταυλισμούς συγκέντρωσης.
Αθηναίος

Ανώνυμος είπε... 19 Ιουλίου 2009 - 2:59 μ.μ.

Αν εσένα σου φταίει η Αλέκα και το ΚΚΕ για την απαράδεκτη κατάσταση που επι τόσα χρόνια υφίστατο οι κάτοικοι της περιοχής και της Πάτρας ολόκληρης, αλλά πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι οι πρόσφυγες, μάλλον εσύ πρέπει να αναρωτηθείς σε πιο κόσμο ζεις.
Πώς και γιατί έρχονται στην Πάτρα από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν; Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, των μυστικών υπηρεσιών, του λιμενικού, της αστυνομίας έχουν αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με το οργανωμένο έγκλημα και τα δίκτυα διακίνησης. Εκτός και αν υποστηρίζει κάποιος πως καταλήγουν στην Πάτρα αυθορμήτως, γιατί τους βγάζει ο δρόμος! Κάποιοι έχουν συμφέροντα, άλλοι γιατί κονομάνε, άλλοι γιατί χαμηλώνουν τα μεροκάματα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ γιατί πιο εύκολα αμβλύνονται οι λαϊκές αντιδράσεις για εφαρμογή νέων κατασταλτικών μέτρων, τρομονώμων κτλ.
Ποια είναι οι αιτία για τον ξεριζωμό τους; Οι πόλεμοι και η υπερεκμετάλλευση από τα πλούσια ιμπεριαλιστικά κράτη με τη συμμετοχή βεβαίως και ελληνικών στρατευμάτων δημιουργεί καταστάσεις αποπνικτικές με διώξεις, σφαγές ανέχεια κτλ.
Γιατί δεν μένουν στον τόπο τους να παλέψουν; Γιατί το πρώτο χτύπημα που έκανε ο ιμπεριαλισμός σε αυτές τις περιοχές ήταν στα κομμουνιστικά κόμματα, στο εργατικό κίνημα. Με τους πληρωμένους μουτζαχεντίν, τους ταλιμπάν και τα λοιπά κατασκευάσματα. Στον τόπο τους έπρεπε να μείνουν και να παλέψουν! Αλλά αφού είναι εδώ, με ευθύνη πάντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται έστω προσωρινές λύσεις. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγραφα για να πάνε στους προορισμούς τους αυτοί που θέλουν να φύγουν. Να φιλοξενηθούν σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις και όχι σε άθλια γκέτο που είναι πηγή κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Να δοθεί πολιτικό άσυλο και να νομιμοποιηθούν αυτοί που θέλουν να μείνουν εδώ. Από κοινού η εργατική τάξη να διεκδικήσει και να κατακτήσει για όλους τους εργάτες αυτά που τους ανήκουν. Με λίγα λόγια αν η νομαρχία, ο δήμος, η περιφέρεια και οι κυβερνήσεις τους ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα θα το είχαν λύσει. Και η λύσει βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την πολιτική της ΕΕ που που όλα αυτά τα απαγορεύει.
Η Ελλάδα πάντως θα συνεχίσει να είναι πύλη εισόδου και η Πάτρα πύλη εξόδου. Ακόμα και αν παρθούν όλα αυτά τα μέτρα λύση θα δοθεί όταν εκλείψουν και οι γενεσιουργές αιτίες, δηλαδή η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top