To κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης της Πάτρας «Διεθνές Πανόραμα» ανανεώνει και φέτος το φθινοπωρινό του ραντεβού στις 2 – 10 Οκτωβρίου 2009, που εκτός των προβολών αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ μέσω της συνεργασίας με το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» και του φεστιβάλ «ΑΓΩΝ - Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Xώρου» του Ιδρύματος ΛΑΜΠΡΑΚΗ, άλλη μια συνεργασία εξασφάλισε με σκοπό την δημιουργία διαλόγου μεταξύ των πολιτιστικών προσπαθειών που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.
Το Τμήμα Οργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο πραγμάτωσης της 11ης διοργάνωσης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασίας με τo διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού www.artfools.gr της Λάρισας που διοργανώνει το Νεανικό Φεστιβάλ, ARTFOOLS VIDEO FESTIVAL.
Το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού artfools.gr, διοργάνωσε τον περασμένο Μάρτη το 1ο Μαθητικό και Νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους,
(ARTFOOLS VIDEO FESTIVAL), σε συνεργασία με την ONTEON- ΒΙΚΤΩΡΙΑ, το σύλλογο φίλων του κινηματογράφου “Cineparmenos”, και τη στήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, στη Λάρισα, στις αίθουσες του κινηματογράφου Βικτώρια στο κέντρο της πόλης. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 35 ταινίες μικρού μήκους στο διαγωνιστικό και εκτός διαγωνιστικού μέρους, 7 ταινίες Λαρισαίων δημιουργών και 3 βραβευμένες ταινίες από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Πάτρας.
Έτσι κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του Νεανικού Φεστιβάλ, artfools video festival της Λάρισας.

1ο Βραβείο Μυθοπλασίας

TOGETHER… του Δημήτρη Νάκου, διάρκεια 14 ΄


H Τασία και ο Λουκάς είναι δυο άνθρωποι που κουβαλούν το βάρος του παρελθόντος. Ζουν ο καθένας στο δικό του κόσμο, που με τους δικούς τους όρους έχουν πλάσει. Μια ιστορία σχετικά με την πίστη, τη φαντασία…

2ο Βραβείο Μυθοπλασίας

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Πέτρου Αντωνιάδη, διάρκεια 24΄


Ο Χρήστος ένα φτωχό παιδί χωρίς οικογένεια , έχει έμφυτη αγάπη για τα γράμματα, χωρίς όμως καν να έχει αποκτήσει βιβλίο. Η αγάπη του αυτή τον οδηγεί στα χέρια ενός ανθρώπου που θα δώσει τα φώτα να προχωρήσει.

3ο Βραβείο Μυθοπλασίας

ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ των Θόδωρου Μαραντίδη – Αριστείδη Αναστογιάννη, διάρκεια 7΄25΄΄
Μια τυφλή κοπέλα πηγαίνει σε ένα Bar κι εκεί θα της μιλήσει ένας νεαρός. Παρά την αντίδραση της κοπέλας από την προσβολή που άκουσε νεαρός την ακολουθεί. Η ώρα περνάει και όλα ανατρέπονται……..

Ειδική διάκριση στην ταινία

« ΜΑΖΙ» διάρκεια 12:36΄΄, Συλλογική (σπουδαστές δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας)
Πως μπορεί να εμπνεύσει ένα ποίημα και τι μπορεί να δημιουργηθεί με την αφορμή αυτή; Πως συνδέονται μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικοί θαμώνες μιας καφετέριας και ποιο σύνθημα γραμμένο σ’ένα τοίχο, μπορεί να τους ενώσει όλους αυτούς...ΜΑΖΙ.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Λαρισαίου /Λαρισαίας Δημιουργού

ΠΑΡΤΥ ΕΠΟΧΗΣ της Ανθής Τσιρούκη, διάρκεια 6΄
Πρόκειται για ένα πάρτι εποχής στη Βιέννη μετά τον Α΄ Παγκ. Πόλεμο. ΄Ολοι όσοι απαρτίζουν το πάρτι είναι φοιτητές ιατρικής. Ο Α΄ Παγκόσμιος και η αναμονή του Β΄ τους έχει κάνει κυνικούς και μηδενιστές….

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

-To πολιτιστικό portal www.elculture.gr
-Το διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό www.culturenow.gr.
-Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης www.echoes.gr
-Το διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό της Λάρισας http://www.artfools.gr/
-Το περιοδικό της Πάτρας Cineek magazine- περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
-Με φιλική υποστήριξη της Πατρινής Μ.Κ.Ο «Πολίτες Εν Δράσει»
www.politesendrasei.gr
-Η τεχνική υποστήριξη και η φιλοξενία της ηλεκτρονικής σελίδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, γίνεται από την Πατρινή εταιρεία Newmediasoft www.newmediasoft.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top