Ο παυθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, εάν και πρώην διπλωμάτης επιδεικνύει από χθες γνήσια έκπληξη για τη αποπομπή του, δηλώνοντας δεξιά και αριστερά, ότι «είναι δυσεξήγητη η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών». Με δεδομένη την σημαντική διπλωματική εμπειρία του κ. Κοραντή δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται για τον τρόπο που επαύθη σε χρόνο ρεκόρ, καθώς η χώρα ήδη βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και σήμερα, το ζητούμενο για τους κυβερνώντες είναι η εμφάνιση ενός δυναμικού προφίλ, και η παρουσίαση «άμεσων και εντυπωσιακών αποτελεσμάτων» στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ο κ. Κοραντής θα περάσει στην αμφιλεγόμενη ιστορία της ΕΥΠ ως ο άνθρωπος που στην – κατά γενική ομολογία - μοναδική του επιτυχία κατά την διάρκεια της «άνευρης, άχρωμης και άοσμης» θητείας του, την εξάρθρωση της συμμορίας του εγκλήματος, εκδιώχθει με σχεδόν «βίαιο» τρόπο παρά το δοξαστικό κατευόδιο που του επεφύλαξε ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Είναι εμφανές ότι ο κ. Κοραντής πληρώνει τη διαρροή εμπλοκής πολιτικών ονομάτων στην υπόθεση Βλαστού, ενώ του καταλογίζεται επίσης, ότι οι διαρροές κατευθυνόντουσαν προς συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.
Ο κ Ιωάννης Κοραντής επέδειξε από την έναρξη της θητείας του στην ΕΥΠ μοναδική…ευθυνοφοβία. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια του σκανδάλου της απαγωγής των Πακιστανών κάλεσε τους υπαλλήλους της ΕΥΠ στο κτίριο της Κατεχάκη για να τους δηλώσει ότι «η ΕΥΠ δεν συμμετείχε στις απαγωγές και ότι δεν έχει σχέση με το θέμα»! Παρά ταύτα, ουδείς αμφισβήτησε την τιμιότητα του κ. Κοραντή. Ο ίδιος, με επιθετικό τόνο πλέον, δηλώνει στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι «δεν θα δεχόταν ποτέ να κάνει κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων και δεν θα επέτρεπε την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας».
Οι… αναζητήσεις της ΕΥΠ θα προσπαθήσουν τώρα να βρουν διέξοδο στο πρόσωπο του εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Του εισαγγελέα που ανέλαβε δυο κορυφαίες υποθέσεις -πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα- αυτές των τηλεφωνικών υποκλοπών και της απαγωγής των Πακιστανών, με πενιχρά αποτελέσματα...
(foreignpress)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top