Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρέπει να ανοίγουν τις πύλες τους συχνότερα και τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα διατίθενται για τη διατήρηση των φθορών που έχουν υποστεί τα κτίρια και τα μνημεία των βασιλικών οίκων, ανακοίνωσε μια επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου για τον έλεγχο των δαπανών.
Στα κτίρια των βασιλικών οίκων περιλαμβάνονται τα Ανάκτορα του Γουίντσορ, η κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου στο Κλάρενς και το Ανάκτορο Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και τα έξοδα για τη συντήρησή τους ανέρχονται σε τουλάχιστον 32 εκατομμύρια λίρες ετησίως.
Ωστόσο, από τις κρατικές δαπάνες το κονδύλι που εκταμιεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού, Ενημέρωσης και Αθλητισμού είναι τουλάχιστον στα μισά χρήματα, ανακοίνωσε η επιτροπή Δημοσίων Κονδυλίων της Βουλής των Κοινοτήτων.
Στον κατάλογο επισκευών των βασιλικών οικημάτων περιλαμβάνεται το ταφικό μνημείο της βασίλισσας Βικτώριας και του συζύγου της πρίγκιπα Αλβέρτου στο Φρόγκμορ Χάους, κοντά στο Κάστρο του Γουίντσορ, για τις επισκευές του οποίου απαιτούνται επειγόντως 3 εκατομμύρια λίρες.
Η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανοίγει για τους επισκέπτες για περίπου 60 ημέρες κάθε καλοκαίρι.
Από τα εισιτήρια εισόδου συγκεντρώθηκαν περίπου 7,2 εκατομμύρια το περασμένο οικονομικό έτος, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την αύξηση των οικονομικών εσόδων.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top