Με τιμές και μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγινε σήμερα η κηδεία του Λάμπρου Παπαντωνίου στη γενέτειρά του Μάνδρα Ξάνθης. Ο διακεκριμένος ομογενής δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαΐου, στην Ουάσινγκτον, σε ηλικία 63 ετών.
Το στερνό αντίο στον Λάμπρο Παπαντωνίου, που ως διπλωματικός ανταποκριτής πολλών ελλαδικών ΜΜΕ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 1980 είχε συνδέσει άρρηκτα την παρουσία του και το όνομα του με το ήθος και το πάθος του για τη δημοσιογραφία, είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Παρέστησαν ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, η δήμαρχος Αβδήρων, Εύα Τσακίρη και πλήθος κόσμου.
Στεφάνια απέστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ΜΜΕ στα οποία εργάστηκε, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς υπήρξε στο παρελθόν ανταποκριτής του.
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων. Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν έγινε αναφορά στον «Ανθρωπο Λάμπρο», που όλοι θα τον θυμόμαστε για την απλότητα, την έμφυτη ευγένεια και την ακεραιότητα του, καθώς και το πάθος του για τη δημοσιογραφία.
Το φέρετρο, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, μετέφεραν πεζοί στο νεκροταφείο της Μάνδρας, φίλοι και συγγενείς, υπό τους πένθιμους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Ξάνθης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top