Οι γυναίκες στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο είναι σαν έπιπλα, μπορεί κανείς να τα μετακινήσει όποτε θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, δήλωσε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κατά την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ιταλία.
"Η γυναίκα είναι σαν ένα έπιπλο το οποίο μπορεί κανείς να αλλάξει όταν θέλει και κανείς δεν θα ρωτήσει ποτέ γιατί το έκανε", δήλωσε ο Καντάφι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa σε ομιλία του προς Ιταλίδες από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας.
"Ο κόσμος χρειάζεται μια γυναικεία επανάσταση που θα στηρίζεται σε μια πολιτιστική επανάσταση", πρόσθεσε ο λίβυος ηγέτης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Καντάφι αναφέρθηκε σε "μεγάλες γυναίκες στην ιστορία της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων η Ματθίλδη Σεράο", μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων της σύγχρονης Ιταλίας και στην διάσημη ηθοποιό Κλαούντια Καρντινάλε, πρόσθεσε το Ansa.
Η ιταλίδα υπουργός Ίσων Ευκαιριών Μάρα Καρφάνια διαβεβαίωσε πριν από την έναρξη της συνόδου ότι θα ζητήσει "προσωπικά από τον λίβυο ηγέτη να δεσμευτεί για να μπορέσουν οι γυναίκες στην Αφρική, όπως παντού στον κόσμο, να δουν να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους".
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top