Πλησιάζουν οι ψυχές, ενώνονται τα χέρια,
μεγαλώνει η αγκαλιά, ομορφαίνει ο κόσμος.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «γιορτή χαράς» που πραγματοποίησαν 4 σχολεία της πόλης της Πάτρας, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του «Απόλλωνα».
Συγκεκριμένα οι μαθητές του Ειδ. Δημοτικού Σχολείου Κωφών, το 2ο Ειδικό Δημοτικό, το 45ο (Μπεγουλάκι) & το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ν. Σούλι), ένωσαν το κέφι τους σε μια εξαιρετική γιορτή, γεμάτη μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το σημαντικότερο όμως μήνυμα που πήραν οι 1500 και πλέον θεατές που κατέκλυσαν το γήπεδο, ήταν αυτό της συνεργασίας παιδιών με διαφορετικές ικανότητες και ξεχωριστές ανάγκες.
Είναι πράγματι υπέροχο να βλέπεις παιδιά από ειδικά και παιδιά από γενικά σχολεία, να γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά και να συγκινούν καλεσμένους, φίλους και συγγενείς. «Είμαι περήφανη για το παιδί μου και για τα σχολείο στο οποίο φοιτά» έλεγε συγκινημένη μια μάνα παιδιού με ειδικές ανάγκες. «Αυτός ήταν και ο στόχος μας: να βιώσουν τα παιδιά μας τη συνεργασία, αποδεχόμενα τη διαφορετικότητα» ανέφεραν οι διοργανωτές.
Εξ’ άλλου, η παρουσία της ερμηνεύτριας Άννας Κωσταρά, έδωσε ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση. Η συμπολίτισσά μας μουσικός, παρουσίασε τρία νέα τραγούδια, παραγωγές της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και το γήπεδο σείστηκε απ’ το νεανικό παλμό.


Εκ μέρους της Νομαρχίας και του Δήμου Πάτρας, που ήταν συνδιοργανωτές, το παρόν έδωσαν οι αντινομάρχες Περιβάλλοντος και Πρόνοιας, κ. Τριανταφυλλόπουλος και Φεσσιάν, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Χαρά Παντελή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Μανωλοπούλου και Σπύρος Πολίτης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγόπουλος, οι προϊστάμενοι γραφείων εκπαίδευσης κ. Βεγιάννης και Παπανικολάου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση στήριξαν με χορηγίες τους η «Wind», και η «Ολυμπία οδός», ενώ την υποστήριξαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, η «Coca Cola-Τρία Έψιλον», τα ελαστικά «Βέρρας» και το ζαχαροπλαστείο «Κεπενός».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top