Οι νέοι οδικοί άξονες και κυρίως η Εγνατία αλλάζουν σταδιακά τον χάρτη των τουριστικών περιοχών, καθώς μειώνουν τις αποστάσεις και τον χρόνο του ταξιδιού.Ετσι, περιοχές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν στα αζήτητα αρχίζουν να αναπτύσσονται ραγδαία.
Ξενοδόχοι στη Λευκάδα ανέφεραν ως ενδεικτική την περίπτωση βουλγάρων ταξιδιωτικών πρακτόρων οι οποίοι πήγαν στο νησί για να δουν ξενοδοχεία και οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις επτά ώρες από τη Σόφια ως τη Λευκάδα με αυτοκίνητο. Οσο, δηλαδή, χρειάζεται κάποιος για να βρεθεί από την Αθήνα στο χωριό του στην Ηπειρο.Αντίστοιχα, η Πιερία, που κινδύνευσε με οικονομική καταστροφή μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τώρα ξαναβρίσκει τους Βαλκάνιους και άλλους ανατολικούς πελάτες της και τα ξενοδοχεία του νομού γνωρίζουν άνθηση. Ταυτόχρονα προσελκύει, πλέον, πολλούς Ελληνες που φθάνουν ως εκεί μέσω της Εγνατίας.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τη Θράκη. Μέχρι πρόσφατα η περιοχή προσέλκυε έλληνες πελάτες κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα. Τώρα, όμως, φθάνουν στην περιοχή πολλοί Θεσσαλοί, οι οποίοι χρειάζονται περί τις 4 ώρες με το αυτοκίνητο για να φθάσουν ως την Αλεξανδρούπολη. Την ίδια στιγμή η περιοχή κατακλύζεται από Βουλγάρους. Οταν, μάλιστα, ολοκληρωθεί ο άξονας προς Φιλιππούπολη, ο χρόνος ταξιδιού από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βουλγαρίας θα μειωθεί από τις τρεις στη μιάμιση ώρα.Αντίστοιχα, προσελκύουν, πλέον, πελατεία απ' όλη τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και ο νομός Ιωαννίνων.
(epirusgate)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top