Σήμερα το πρωϊ κατατέθηκαν από τον το μέλος του ΔΣ του ECOCITY κ. Αθανάσιο Κούστα, στον Δήμαρχο Πατρέων κύριο Φούρα και στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Εικόνας Πόλης κύριο Σπ. Δεμαρτίνο, τα συμπεράσματα της Εσπερίδας που διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη.
Στα συμπεράσματα περιλαμβάνονται σημαντικά στοιχεία από τις αξιόλογες τοποθετήσεις των εισηγητών και τον διάλογο που ακολούθησε στη συνέχεια με αναφορές στα περιβαλλοντικό πρόβλημα της πόλης.
Παράλληλα κατατέθηκαν οι προτάσεις για τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν ενέργειες που θα βοηθήσουν στην εξέταση και αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη. Οι προτάσεις αναφέρονται :
Στην ανάπτυξη της συνεργασίας του Δήμου με το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου για τον προσδιορισμό των πηγών ρύπανσης και τις περιοχές που θα πρέπει να μελετηθούν μέτρα για την μείωση της ρύπανσης
Ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στη λειτουργία του λιμένα, των πλοιοκτητών και των εκπροσώπων φορτηγών για ενημέρωση και εφαρμογή μέτρων μείωσης της ρύπανσης.
Αξιοποίηση της πρόταση του Τ.Ε.Ε. για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης της Κυκλοφορίας και πίεση προς τα κέντρα αποφάσεων για αναζήτηση πόρων που θα χρειαστούν για την υλοποίηση των μελετών.
Πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης και ανάδειξη του πλούτου της πόλης στο διερχόμενο ρεύμα τουρισμού που μένει αναξιοποίητο.
Επιχορήγησης της χρήσης του ποδηλάτου και ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων με στόχο την απεξάρτηση από το επιβατικό αυτοκίνητο.
Έλεγχο της ηχορύπανσης με μετρήσεις σε επιλεγμένες περιοχές, κοντά σε σχολεία και ιατρικές μονάδες, για να εκτιμηθεί ο βαθμός του προβλήματος
Το ECOCITY κρίνει απαραίτητη τη συνέχιση του διαλόγου και την εκτενέστερη ανάλυση του προβλήματος που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Πάτρα, με εξέταση των συνεπειών στη δημόσια υγεία.
Η εσπερίδα που διοργανώθηκε από το ECOCITY, με τη συνεργασία του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ και του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ήταν η αφετηρία για ενημέρωση και την μελέτη των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πάτρα, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης ECOSITY δείχνουν αυτό που καθημερινά οι πολίτες της Πάτρας βιώνουν: Πάτρα μια πόλη ανυπόφορη… μια πόλη χωρίς κανόνες στη στάθμευση των οχημάτων, παντού αναρχία, καθώς οι οδηγοί παρανομούν, τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται. μια πόλη χωρίς αρχή και τέλος που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, και με μια δημοτική αστυνομία που το μόνο καθήκον της είναι να κινείται μόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να παραδίδει καθημερινά ένα ικανό αριθμό κλήσεων προς είσπραξη χρημάτων.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top