Ακούσαμε στις ειδήσεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αστειευόμενος δήλωσε ότι θα διαβουλευτεί πρώτα με τον Κομφούκιο, πριν ανακοινώσει τα ονόματα.
Καλό το αστείο αν ήταν αστείο μιας και η δική μας γνώμη είναι ότι το επίπονο ταξίδι στη Κίνα 25 μέρες πριν τις κρίσιμες και για αυτόν εκλογές της 7ης Ιουνίου μας φάνηκε …λίγο περίεργο έστω και αν ο Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται την Κίνα με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εξάλλου ο ΓΑΠ έχει καλές σχέσεις με την Άπω Ανατολίτικη κουλτούρα…
Εδώ θα σας υπενθυμίσω ένα απόσπασμα από την εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΣΟ με την συνέντευξη του Θιβετιανού Ροστάν, γκουρού του Γιώργου Παπανδρέου

Εφημ. «Espresso», 9/9/2005
Ηρθε από το Θιβέτ στην Αθήνα και έγινε ο Γκουρού του Γιώργου Παπανδρέου… Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε στον διαλογισμό τον τρόπο για να διατηρείται ήρεμος, χαλαρός και ψυχικά ευδιάθετος.
O Θιβετιανός Ροστάν μιλά για το πώς τον βοηθά να αποβάλει την αρνητική ενέργεια, να παίρνει σωστές αποφάσεις καινά μεταδίδει αισιοδοξία
Στο πρόσωπο του θιβετιανού γκουρού, Ροστάν, βρήκε τον άνθρωπο που τον έχει απαλλάξει από ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού άγχους. «O Γιώργος Παπανδρέου ήρθε κοντά μου επειδή είναι ψαγμένο άτομο και προχωρημένος χαρακτήρας» λέει ο κ. Ροστάν, στον οποίο καταφεύγουν και πολλοί άλλοι επώνυμοι.
Η επαφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το διαλογισμό κρατάει πολλά χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δηλώνει ο προσωπικός του γκουρού, Ροστάν, α οποίος και συμπληρώνει: «O Γιώργος Παπανδρέου είναι ψαγμένο άτομο και φροντίζει για την ήρεμη εικόνα του. Γi’ αυτό συνεργαζόμαστε από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών».
«Διδάσκω διαλογισμό»
Τι οδήγησε, όμως, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι την πόρτα του γκουρού των Ελλήνων επωνύμων; «Διδάσκω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διαλογισμό και όχι μόνο. Είμαι και χειροπράκτης, θεραπευτής και του κάνω μασάζ», λέει στην «Espresso» ο Ροστάν, αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
Τι ακριβώς του διδάσκετε;
«Εισπνοές, εκπνοές, διαλογισμό. Πώς να ξεπερνά την κούραση του. Να χαλαρώνει, να διώχνει το άγχος του, να παίρνει σωστές αποφάσεις, να μεταδίδει αισιοδοξία και αγάπη».
Πώς έφτασε μέχρι εσάς;
«O κ. Παπανδρέου είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έμαθε πως με τη σωστή εκπνοή και εισπνοή, σε συνδυασμό με το διαλογισμό, θα βοηθηθεί στη δουλειά του».
Τον βοηθάτε στο πώς θα μιλάει;
«Βεβαίως, πώς θα μιλήσει, πώς θα διατηρηθεί ήρεμος, χαλαρός, ψυχικά ευδιάθετος. Ολα αυτά αντανακλώνται στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και βοηθούν στη γενικότερη εικόνα του. Είναι τεχνικές που τις διδάσκω, ώστε να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια από πάνω του και να είναι θετικός στους ανθρώπους».
Η ηρεμία και η πραότητα του κυρίου Παπανδρέου οφείλονται sε εσάς;
«Δεν μ' αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου και ό,τι οφείλεται σε εμένα. Εγώ ότι μπορώ να διδάξω τον κ. Παπανδρέου το κάνω, όπως υποστηρίζω όλους τους ανθρώπους που καταφεύγουν κοντά μου».
Πόσα συχνά χρειάζεται να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε κάποιον;
«Ανάλογα με την περίπτωση. Ολοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να χρειαστεί τις τεχνικές μου καθημερινά για ένα διάστημα. Αλλοι, πάλι, μία με δυο φορές το μήνα».
Με τον κ. Παπανδρέου με ποια συχνότητα βρίσκεστε, ειδικά τώρα, που ως πρόεδρος έχει αυξημένες ευθύνες;
«Πριν λίγο με πήρε η σύζυγος του, η Αντα, για να κλείσουμε ραντεβού. Χρειάζεται μια υποστήριξη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχει ανάγκη συχνών μαθημάτων. Οποτε νιώθει κουρασμένος, τότε με φωνάζει».
«Πηγαίνω σπίτι του»
Έρχεται στο χώρο σας ή πηγαίνετε εσείς;
«Πηγαίνω εγώ στο σπίτι του. Είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα τέτοιων ανθρώπων που πηγαίνω εγώ σε αυτούς».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top