του Άγγελου Τσιγκρή (Υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ)


Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Το 14% των πόρων του Στρατηγικού Πλαισίου 2007-2013 διατίθεται στην Εκπαίδευση. Άμεση προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και η προώθηση της δια βίου μάθησης.
Δέσμευση της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι να σπάσει το φράγμα της στασιμότητας και να δώσει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο τη δυνατότητα να αναγεννηθεί. Να συνδέσει πιο στενά τη λειτουργία του με το μέλλον των αποφοίτων του. Να ανακτήσει τη δυναμική του, ως μοχλός για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινωνική κινητικότητα. Να συμβάλει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού, για ολόκληρη την περιοχή μας.
Ταυτόχρονα, εντατικοποιούνται οι πολιτικές και οι δράσεις που αφορούν στην ψηφιακή επανάσταση, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Εφαρμόζεται, ήδη, Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική και θεσμοθετήθηκε σύγχρονο περιβάλλον ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Αναπτύσσονται, με ραγδαίους ρυθμούς, οι ευρυζωνικές υποδομές της Χώρας και μειώθηκαν σχεδόν στο μισό οι τιμές. Θεσμοθετείται νέο πλαίσιο, για την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας. Δημιουργούνται νέα ερευνητικά κέντρα και πόλοι καινοτομίας στην Ελληνική περιφέρεια.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινίασε ριζικές μεταρρυθμίσεις και στο Σύστημα Υγείας. Αναδιοργανώνονται οι Υγειονομικές Περιφέρειες, αλλάζει το Σύστημα Προμηθειών και μπαίνει φραγμός στη σπατάλη. Οι υπηρεσίες Υγείας μεταφέρονται σταδιακά πιο κοντά στους πολίτες. Αναπτύσσεται ολοκληρωμένο, αυτόνομο, δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και ιδρύονται Κέντρα Υγείας σε μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, συνεχίζεται και ο διάλογος για το μέλλον του Ασφαλιστικού Συστήματος. Επιδιώκεται η σύνθεση απόψεων και προτάσεων, σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο, που θα θεσπιστεί μετά τις εκλογές.
Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί, τόσο η απασχόληση, όσο και το αίσθημα ασφάλειας στον εργαζόμενο και το συνταξιούχο. Είναι βασική υποχρέωση απέναντι σε όλους τους πολίτες και, ιδίως, προς τους οικονομικά ασθενέστερους.
Τέλος, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση έδφερε προς ψήφιση στη Βουλή νόμο για την παροχή δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες, που διατηρούν τα εκλογικά δικαιώματά τους στην Ελλάδα. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης είναι να δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα, που γίνεται διαρκώς καλύτερη και προοδεύει. Στόχος της Κυβέρνησης είναι ο κάθε πολίτης, να έχει περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας. Να ξέρει ότι οι προσπάθειές του ανταμείβονται. Να χτίζει με αισιοδοξία το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Αυτοί είναι οι στόχοι της Νέας Διακυβέρνησης. Και οι στόχοι αυτοί κατακτούνται με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αυτό το δρόμο επέλεξε η Κυβέρνηση και αυτόν συνεχίζουμε όλοι μαζί της, προχωρώντας με όραμα για τον Τόπο μας. Προχωρούμε πιο δυνατά, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται.
www.tsigris.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top