Κάποιοι έχουν ξεχάσει ή θέλουν να ξεχάσουν –επειδή όπως φαίνεται – έχει περάσει αρκετός καιρός, τι περιλαμβάνει ο νόμος 3481/06 για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και στη Λ. Αλεξάνδρας αλλά και το συμφωνητικό του Δήμου Αθηναίων με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός .
Υπενθυμίζεται λοιπόν ότι ο νόμος που έγινε επί Δημαρχίας του κ. Μπεχράκη και ψηφίστηκε από τον σημερινό Δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη ως βουλευτή στη Βουλή, ήρθε να λύσει τρία προβλήματα:
1. Την ταυτόχρονη αναβάθμιση του Βοτανικού και της Λ. Αλεξάνδρας.
2. Την εύρεση χώρου ικανού να χωρέσει τις νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης ομάδας της Αθήνας, του Παναθηναϊκού (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη).
3. Την αδυναμία του Δήμου Αθηναίων να βρει τα τεράστια κεφάλαια που απαιτούντο για να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις προκειμένου να υλοποιηθεί το όνειρο της δημιουργίας του γηπέδου και της ταυτόχρονης ανάπλασης των περιοχών του Ελαιώνα και των Αμπελοκήπων.
Ορισμένοι επιδεικτικά αγνοούν ότι από το 1994 είχε διατυπωθεί από το Δήμο Αθηναίων η αδυναμία απαλλοτρίωσης των εκτάσεων της ΕΤΜΑ και ΕΛΑΤΕΞ.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι μιλούν για την απαλλοτρίωση 56 στρ. αποκρύπτοντας ότι ήταν περίπου 100 στρ. γης με 110.000 τμ. νομίμως υφιστάμενα κτίσματα.
Αυτά τα τρία προβλήματα που ήρθε να λύσει ο νόμος πρέπει να έχουν κατά νου διαρκώς όλοι όσοι ανεπιτυχώς και ψευδώς προσπαθούν να συνδέσουν το όνομα του Δημάρχου Αθηναίων με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αυτά τα τρία προβλήματα που ήρθε να λύσει ο νόμος πρέπει να έχουν κατά νου διαρκώς και κάποιοι πολιτικοί αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράζουν την επιθυμία κατασκευής του γηπέδου, προβάλλοντας όπως λένε αντιρρήσεις μόνο για το εμπορικό.
Κάποιοι διαρρέουν πως η Π.Α.Ε. έχει κουραστεί από τις συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές και έχει χάσει την υπομονή της. Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται σε προσφυγές και απομένει η ελπίδα , η ζημιά να είναι μόνο η απώλεια χρόνου. Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Δήμος, που σε ότι τον αφορά δεν έχει καθυστερήσει ούτε ένα λεπτό. Μάλιστα για τους γνωρίζοντες ο τρόπος που έχει λειτουργήσει ο Δήμος στην εφαρμογή του νόμου και των όσων απορρέουν από αυτόν, αποτελεί για τον Δημόσιο Τομέα, ίσως μοναδικό τρόπο προς μίμηση.
Στο ερώτημα γιατί δεν υπογράφει ο Κακλαμάνης, αντιτείνεται το ερώτημα: Τι να υπογράψει;
Ότι είναι να υπογράψει και αφορά στην Διπλή Ανάπλαση, το υπογράφει την ίδια ώρα. Αυτοί που θέτουν το ερώτημα μάλλον δεν έχουν διαβάσει ούτε το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση ούτε το συμφωνητικό του Δήμου με την Π.Α.Ε. Ταυτόχρονα δε, αγνοούν παντελώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Λέγοντας ότι λένε, αγνοούν ότι ο Δήμος δεν είναι ιδιωτικό μαγαζί και ο Δήμαρχος το αφεντικό του.
Κάποιοι κάνουν ότι δεν θυμούνται πως υπάρχει σε εκκρεμότητα και άλλη προσφυγή στο Σ.τ.Ε. εναντίον της συμφωνίας του Δήμου Αθηναίων με την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός για την κατασκευή του γηπέδου που σε αυτή την συμφωνία εμπεριέχονται και οι εγγυήσεις του Δήμου προς την Π.Α.Ε..
Κάποιοι εκ συστήματος προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες αλλά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο καθένας για το δικό του λόγο. Άλλος για να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, άλλος ίσως για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα, άλλος ίσως για να κερδίσει εφήμερη δημοσιότητα. Όλους αυτούς ο χρόνος θα τους τιμωρήσει.
Ο Δήμος δεν πιέζεται και δεν εκβιάζεται.
Επίσημοι συνομιλητές του Δήμου, είναι εκπρόσωποι θεσμών και όχι ιδιώτες τις απόψεις των οποίων παραδόξως υπεστήριξε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τσίπρας .
Ο Δήμαρχος δεν έχει περάσει από το pay roll ουδενός.
Επίσημοι συνομιλητές του Δήμου είναι ο κ. Πατέρας , ο κ. Βαρδινογιάννης και εκ μέρους του Ερασιτέχνη ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος.
Στη σημερινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την εφαρμογή του νόμου Ν. 3481/06 (ΦΕΚ 162 Α΄) για τη « ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ – ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» και του από 26.02.08 συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός:
• Με τη σημερινή απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας επιβεβαιώνει ότι ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει με αξιοπιστία, συνέπεια και αποτελεσματικότητα το νόμο 3481/06 για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό και στη Λ. Αλεξάνδρας αλλά και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί σε πιστή εφαρμογή αυτού του νόμου.
• Από τη σημερινή συνεδρίαση πρέπει πρώτιστα να προκύψει το συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως των επιμέρους διαφωνιών καταγράφεται η ομόφωνη βούληση του σώματος για την ολοκλήρωση του έργου της Διπλής Ανάπλασης. Μιας Διπλής Ανάπλασης που αναβαθμίζει την πυκνοδομημένη περιοχή των Αμπελοκήπων με την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στη θέση που υπάρχει σήμερα το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Μιας Διπλής Ανάπλασης που δρα ως καταλύτης και επιτέλους ζωντανεύει τα σχέδια που από το 1985 ψηφίστηκαν και αφορούν στην αναζωογόνηση του Ελαιώνα.
• Όλοι οι θεσμικοί φορείς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη Διπλή Ανάπλαση είχαν και έχουν ως γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον το όφελος των πολιτών της πόλης μας αλλά και τη μέριμνα για την ομάδα της πόλης μας. Τρείς Δήμαρχοι Αθηναίων, δυο Δημοτικά Συμβούλια, η Ελληνική Βουλή, πέντε Υπουργεία (ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.-Πολιτισμού - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Οικονομίας και Οικονομικών - Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης), πληθώρα επιστημόνων του τεχνικού, οικονομικού και νομικού χώρου συνεργάστηκαν μέχρι σήμερα για να γίνει πραγματικότητα η Διπλή Ανάπλαση. Χιλιάδες κάτοικοι του Βοτανικού στον Ελαιώνα και των Αμπελοκήπων αγκάλιασαν τη Διπλή Ανάπλαση. Οι 134 πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διαφωνώντας για το νόμο της Διπλής Ανάπλασης αλλά και το συμφωνητικό με την Π.Α.Ε. Σε δυο εβδομάδες περίπου από σήμερα γίνεται η τελική διάσκεψη στο Σ.τ.Ε. και μέχρι την τελική απόφαση ο νόμος και όλα τα συμφωνηθέντα σε εφαρμογή του, ισχύουν. Το Δημοτικό Συμβούλιο σέβεται την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν παρεμβαίνει στο έργο της και δεν προδικάζει τις αποφάσεις της. Ο κ. Τσίπρας υπαινίχτηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι γνωρίζει την απόφαση του ΣτΕ , κάτι που αποτελεί προσβολή για το Συμβούλιο της Επικρατείας.
• Με απόλυτη συνέπεια παραμένει σταθερό και αταλάντευτο στην πιστή εφαρμογή του νόμου που σήμερα ισχύει και των συμφωνιών που πηγάζουν από την εφαρμογή του. Έτσι έπραξε μέχρι σήμερα και είναι μία αλήθεια που αναδεικνύεται και μέσα από τις πολυσέλιδες εισηγήσεις του Σ.τ.Ε. Είναι 200 και πλέον σελίδες με νομικές απόψεις οι οποίες αν και συγκρούονται μεταξύ τους δεν καταμαρτυρούν σε κανένα σημείο ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν λειτούργησε άψογα μέχρι αυτή τη στιγμή. Αυτό το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα πρέπει να ενισχυθεί και με τη σημερινή συνεδρίαση.
• Ο Δήμος Αθηναίων με βάση το νόμο της Διπλής Ανάπλασης και το σχετικό συμφωνητικό που συντάχθηκε σε εφαρμογή του, εκμισθώνει στην Π.Α.Ε. ιδιοκτησία του εγγυώμενος το μίσθιο σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης αλλά και όλες τις προβλεπόμενες ρήτρες και αποζημιώσεις. Δεν θα επιτρέψει σε κανένα να θέσει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Δήμου Αθηναίων ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων. Του μοναδικού Δήμου που αξιολογήθηκε με A1 rating ως προς την πιστοληπτική του ικανότητα, ισότιμη αν όχι μεγαλύτερη από εκείνη του Ελληνικού Δημοσίου που είναι ο εγγυητής του.
• Πέραν όμως της συνέπειας και της αξιοπιστίας του Δήμου σε αυτή τη συνεδρίαση πρέπει να επιβραβευθεί και η αποτελεσματικότητα του Δήμου, που κάποιοι εντέχνως με διαρροές προσπαθούν να αμφισβητήσουν. Αυτή η αποτελεσματικότητα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αρτιότητα των εισηγήσεων όλων των υπηρεσιών του για ένα τόσο σύνθετο και πρωτόγνωρο έργο αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε τις σωστές αποφάσεις.
Η διαβεβαίωση προς τον Αθηναϊκό λαό και την Παναθηναϊκή οικογένεια, είναι ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν και τα εμπόδια θα καμφθούν. Και η Διπλή Ανάπλαση θα γίνει και το γήπεδο θα γίνει.

(από antinapoli.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top