Ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων εξαπλώνεται και δεν μπορεί να αναχαιτιστεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές στην Ουάσινγκτον, προειδοποιώντας για αύξηση των κρουσμάτων της νόσου.
"Με λοιμώξεις σε πολλές κοινότητες όπως αυτές που παρακολουθούμε, κρίνουμε ότι δεν είναι δυνατή η αναχαίτιση" της επιδημίας, δήλωσε η Αν Σούσατ, από τη διεύθυνση των Αμερικανικών Κέντρων για τον 'Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) σε συνέντευξη Τύπου.
"Επί του παρόντος δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε αυτό τον ιό σε ένα μόνο μέρος. Τώρα που έχουμε μια ευρύτερη εικόνα, περιμένω ότι θα εντοπίσουμε περισσότερα κρούσματα", πρόσθεσε.
Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή τη διάγνωση του όγδοου ανθρώπινου κρούσματος της γρίπης των χοίρων σε ένα παιδί που ζει στην Καλιφόρνια (δυτικές ΗΠΑ).
Ο ιός της γρίπης των χοίρων, που προκάλεσε το θάνατο σχεδόν 20 ανθρώπων στο Μεξικό "σαφώς μπορεί να προκαλέσει πανδημία" προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που τονίζει πως πρόκειται για ένα "πρόβλημα δημόσιας υγείας το οποίο προκαλεί παγκόσμια ανησυχία".
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top