(από φίλη λάβαμε την παρακάτω καταγγελία)

Οικονομική Κρίση; Για ποιους;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι οικονομική κρίση περνάνε μόνο όσοι είναι νομοταγείς και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και τις υποχρεώσεις τους. Την διαπίστωση αυτή την έκανα όταν, λόγω των ημερών, πήγα να ανάψω το καντήλι της γιαγιάς μου στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών..
Εκεί με πλησίασε ένας κύριος που προσφέρθηκε να ανάβει το καντήλι καθημερινά προς 30€ το μήνα καθώς θα το πλένει κιόλας (bonus?).
Θα μου πείτε ότι αυτό λίγο πολύ γίνεται παντού, όμως ο συγκεκριμένος κύριος ξεκίνησε μια κουβέντα σχετικά με τα μαρμαράδικα που βρίσκονται απέναντι, λέγοντας μου ότι είναι πανάκριβα και χαρακτηριστικά μου είπε « Κυρία μου θα σου κόψουν το κεφάλι, μη πάς ούτε να ρωτήσεις….» και συνέχισε «ό,τι μαρμαρική εργασία κατασκευή ή επισκευή θες μπορώ να στην κάνω εγώ…». Και αναρωτιέμαι πως κάποιος που δεν έχει μαγαζί άρα και εμπόρευμα, στην προκειμένη περίπτωση μάρμαρα, είναι πιο φθηνός; Και πως γίνεται να κλέβουν όσοι πληρώνουν τους φόρους τους;
Αν παρατηρήσατε ο εν λόγο κύριος έχει τις εξής επαγγελματικές ιδιότητες:
ΚΑΝΤΗΛΑΣ- ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ (εξηγείτε παρακάτω) – ΜΑΡΜΑΡΑΣ.
Στην ερώτησή μου αν για όλα τα παραπάνω θα μου κόψει απόδειξη, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος, μου απάντησε πως δεν μπορεί γιατί κανονικά είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Φύλακας σε κολυμβητήριο. Όμως αν χρειαζόμουν οπωσδήποτε μια απόδειξη θα μπορούσε να κόψει μια από φίλο του αλλά με άλλη επωνυμία.
Ανακεφαλαίωση επαγγελματικών ιδιοτήτων:
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ- ΚΑΝΤΗΛΑΣ- ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ (εξηγείτε παρακάτω) – ΜΑΡΜΑΡΑΣ!
Όσο για το συνεργείο καθαρισμών επειδή μου έκανε εντύπωση ο κύριος ρώτησα και έμαθα ότι λόγο φόρτου εργασίας έχει κάποιες κυρίες από το Ανατολικό μπλοκ όπου καθαρίζουν και ανάβουν τα καντήλια στους τάφους. Μαύρη εταιρία κανονικά!
Φυσικά το νερό που χρησιμοποιούν για να πλένουν είναι του Δήμου και ούτε λόγος για να πληρώσουν. Φανταστείτε 10 με 12 άτομα με ένα λάστιχο στο χέρι να πλένουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσα πολύτιμα κυβικά νερού πάνε χαμένα. Κατά τα άλλα ο Δήμος κάνει τεράστιες καμπάνιες για την εξοικονόμηση νερού.
Και για να καταλάβετε για τι ποσά μιλάμε είναι περίπου 3.000 οι οικογένειες που πληρώνουν κάποιον για να τους ανάβουν το καντήλι προς 30€ το μήνα κατά μέσω όρο. Κάντε τους υπολογισμούς και θα διαπιστώσετε ότι είναι 1.080.000€ το χρόνο! Ναι καλά διαβάσατε ένα εκατομμύριο και ογδόντα χιλιάδες ευρώ περίπου!!! Πέντε πάνω, πέντε κάτω δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία γιατί όσα και να είναι, ήταν και θα είναι μαύρα. Και όλα αυτά στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.
Τι ενέργειες κάνει ο Δήμος για τα χρήματα που χάνει;
Που είναι η οικολογική συνείδηση του;
Ποιος προστατεύει τους νόμιμους επιχειρηματίες από τη μαφία των κοιμητηρίων;
Ερωτήματα που δημιουργούνται εύλογα αλλά δεν απαντώνται από κανέναν αρμόδιο.
Είναι πολλά τα λεφτά Ανδρέα (Φούρα)!!!
Γι’ αυτό λέω ποια κρίση? Ποιες σπουδές? Τρέξτε να δουλέψετε στα κοιμητήρια. Συμφέρει εσάς και μόνο εσάς, ούτε Φ.Π.Α. ούτε τίποτα !!!!!!!!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top