Καλό μάθημα σε όσους τολμούν να αμφισβητούν την δύναμη των blogs για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αποτέλεσε η πανελλαδική αποκλειστικότητα του online-press την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν από την έλευση Παυλόπουλου στην Πάτρα. Πρώτη λοιπόν η online-press.gr μέσω του blog της, αποκάλυψε ότι ο Υπουργός προσανατολίζεται να υποδείξει την δημιουργία καταυλισμού στο Ρηγανόκαμπο. Σαφώς (αν και τις γνωρίζαμε) δεν θα αποκαλύπταμε περαιτέρω λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά οι πηγές μας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν τελικά όπως αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητες.
Η ουσία πάντως είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη δημιουργία του καταυλισμού στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ θα προσπαθήσει να αποθαρρύνει τους μετανάστες να έρχονται στην Πάτρα με μοναδικό σκοπό να προωθηθούν στη Δυτική Ευρώπη. Στην πρώην ΜΟΜΑ λοιπόν θα δημιουργηθεί ένας οργανωμένος καταυλισμός, στον οποίο θα δημιουργηθούν βέβαια και νέες υποδομές αλλά θα χρησιμοποιηθούν και οι ήδη υπάρχουσες. Η ΜΟΜΑ θα αποτελέσει «ενδιάμεση λύση» μέχρι οι μετανάστες να μεταβούν σε Κέντρο Φιλοξενίας στη περιοχή του Δρεπάνου Όσο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ζήτημα τριών ημερών να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Ο υπουργός δεσμεύτηκε για θωράκιση τόσο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ όσο και του Λιμενικού .
Επίσης ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς στη σύσκεψη του Σαββάτου δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι δομές ιατρικής περίθαλψης και το Υπουργείο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασυνόδευτους ανήλικους. Έχουν άλλωστε εξασφαλιστεί δράσεις ύψους 500.000 ευρώ από τα επείγοντα μέτρα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για το 2008.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top