Καραβιές λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου. Ετσι γράφει σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα "Σφήνα" και έτσι είναι.
Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς καταλήγουν στη Πάτρα με σκοπό να περάσουν μέσω Ιταλίας στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.
Όλα αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστό είναι, (αλλά οι αρμόδιοι νίπτουν τας χείρας τους) ότι πολλοί από αυτούς τους δυστυχείς λαθρομετανάστες, είναι φορείς λοιμωδών και άλλων ασθενειών.
Ιδιαίτερα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο με τους Σομαλούς οι οποίοι τελευταία έχουν αυξηθεί στη πόλη μας και από τους οποίους στατιστικά οι φορείς aids και άλλων σοβαρών νοσημάτων πιθανόν να ξεπερνάει το 20%. (άλλωστε αυτά τα ποσοστά ισχύουν και στη χώρα τους).
Δεν επιχειρούμε να τρομάξουμε το κόσμο αλλά θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν στη πατρίδα τους ανύπαρκτη τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη .
Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα πριν το καλοκαίρι, γιατί τα κουνούπια είναι σύμμαχος της εξάπλωσης λοιμωδών νόσων που ναι μεν είναι εξαφανισμένες στη χώρα μας, όμως στη Σομαλία είναι υπαρκτές και μάλιστα όπως προαναφέραμε σε μεγάλο ποσοστιαίο βαθμό του πληθυσμού τους. (Συμπεράσματα των γιατρών χωρίς σύνορα)
Αυτά τα λέμε με φόβο ότι κάποιοι συμπολίτες μας αποκαλέσουν ρατσιστές, αλλά νομίζουμε ότι ο όρος ρατσιστής χάνει την αξία του όταν μιλάμε για θέματα σοβαρών και θανατηφόρων νοσημάτων επικινδύνων για την ακεραιότητα των παιδιών μας.

(Κάντε κλικ επάνω στο άρθρο για να το διαβάσετε)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top