Ένα ακόμη αρκουδάκι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο τα ξημερώματα στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης Καστοριάς, στην περιοχή Νεάπολης.
Πρόκειται για το 14ο νεκρό αρκουδάκι από σύγκρουση με όχημα, την τελευταία πενταετία, και το δεύτερο, μέσα σε διάστημα τριών 24ωρων. Το άτυχο ζώο ήταν ένας ενήλικας αρσενικός αρκούδος, 10 ετών, που ζύγιζε 220 κιλά.
Το χτύπημα προκάλεσε ακαριαία το θάνατο του ζώου, ενώ το αυτοκίνητο βγήκε από το οδόστρωμα με σοβαρές υλικές ζημιές και τον οδηγό να είναι καλά στην υγεία του.
Ο νεκρός αρκούδος μεταφέρθηκε, με ειδικό όχημα, από την ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» στο Δασαρχείο Τσοτυλίου, και ακολούθως, στο Κτηνιατρικό Κέντρο Βοΐου, όπου έγινε η επίσημη νεκροψία.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, 27 αρκούδες έχουν βρει το θάνατο, είτε από αυτοκίνητα, είτε από πυροβολισμούς, είτε από δηλητηριασμένα δολώματα. Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», ο αριθμός είναι ανησυχητικός, δεδομένου ότι το σπάνιο αυτό είδος αναπαράγεται αργά και δύσκολα και σήμερα, αριθμεί περί τα 250 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) άτομα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top