Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η χθεσινή ημερίδα που έγινε στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο» και που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Αχαΐας με θέμα «Αχαΐα και θάλασσα». Σε αυτή αναλύθηκε όλο το φάσμα των σχέσεων των Αχαιών με την θάλασσα , με έμφαση στα θέματα της προστασίας της από την ρύπανση, την υπεραλίευση αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών
Σχετική παρουσίαση έκανε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος που δήλωσε ότι :
«Το θέμα της ρύπανσης της θάλασσας που βρέχει τα παράλια του νομού σε μήκος 125 χιλιομέτρων είναι μείζονος σημασίας , και μας ενδιαφέρει η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των δημάρχων, των φορέων αλλά κυρίως των πολιτών ώστε να αλλάξει η νοοτροπία και να εργαστούμε για την βελτίωση και αντιμετώπισή της». Και συνέχισε λέγοντας ότι :
«Οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, είναι πολλές και η υποδοχή τους από τους πολίτες είναι άκρως ενθαρρυντική και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε με στόχο πάντα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία του φυσικού πλούτου του νομού μας. Είναι ευθύνη μας η εξεύρεση βιώσιμων και περιβαλλοντικά ορθών λύσεων ήπιας παρέμβασης για την ανάδειξη και βεβαίως για την προστασία των ακτών και των θαλασσών».
Επίσης ο νομάρχης υποστήριξε ότι: «Η οικολογική κατάσταση του Πατραϊκού και του Κορινθιακού, η διαχείριση των αλιευμάτων, τα γεωφυσικά χαρακτηριστικά, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ξηρά και θάλασσα και η διάβρωση των ακτών, είναι προβλήματα που μας απασχολούν όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, με πρώτα αυτά της διάβρωσης και της μόλυνσης που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, και σε αυτά θα εστιάσουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, με τις εισηγήσεις που θα κάνουν. Θέλουμε να συμμετάσχουν στην ημερίδα οι Δήμαρχοι για να ακούσουν τα θέματα που θα αναπτυχθούν και να τοποθετηθούν σχετικά ώστε να γίνει διάλογος για τις λύσεις που θα προταθούν».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top