Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για θέματα λαθρομετανάστευσης τα οποία αφορούν και τη Πάτρα. Τα αποτελέσματα της συσκέψεως αυτής θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο στους φορείς της πόλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε λίγες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα.
Πάντως η κυρία Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση « Στο Υπουργείο σήμερα συγκαλέσαμε σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση, ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού.
Ουσιαστικά ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες οδηγούν σε μία εντατικοποίηση της ελληνικής παρουσίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, θα τεθεί το θέμα και σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά και σε επίπεδο εμπλεκομένων Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα της «FRONTEX».
Ταυτόχρονα, συζητήσαμε τρόπους που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε επανεισδοχή μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίοι έχουν έλθει λαθραία και δεν είναι στην κατηγορία αυτών που δικαιούνται πολιτικό άσυλο.»
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top