Στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Έτσι θα κυβερνήσω» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει το περίγραμμα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, βασικά στοιχεία της οποίας είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, η προώθηση της «πράσινης» ανάπτυξης και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα με μείωση του αριθμού των μελών της κυβέρνησης, με ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου και με την ανάρτηση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία.
Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία και την Παιδεία. Παράλληλα τονίζει ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού των προκλητικών αμοιβών στους δημόσιους οργανισμούς: «Την ώρα της κρίσης πρέπει πρώτοι να δώσουμε το παράδειγμα»
Επίσης προαναγγέλλει καταγραφή της Οικονομίας με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας: «Καταγραφή ναι, κατασυκοφάντηση, όπως έκανε η ΝΔ, όχι, ποτέ» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι θα ενισχύσει την «πράσινη ανάπτυξη» με ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Για τα εσωκομματικά διευκρινίζει ότι θα εγγυηθεί ο ίδιος την ενότητα της παράταξης, ότι θα αξιοποιηθούν αξιοκρατικά όλα τα στελέχη του κόμματος.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top