Μια ομάδα νεοζηλανδών μαθητών Λυκείου που επέστρεψε από το Μεξικό τέθηκε σε καραντίνα στη Νέα Ζηλανδία καθώς εμφανίζει συμπτώματα της γρίπης, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων --προέκυψε από μια μετάλλαξη-- έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 ανθρώπους στο Μεξικό. Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε τον εν δυνάμει πανδημικό χαρακτήρα του. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι δεν μπορεί να περιοριστεί και προειδοποίησαν για την πιθανότητα να υπάρξουν νέα κρούσματα. To θέμα βέβαια αγγίζει όλη τη παγκόσμια κοινότητα και θα πρέπει το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας να εξετάσουν μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιρειών ποιοι Έλληνες ταξίδευσαν λόγω Πάσχα και όχι μόνο στο Μεξικό. Το θέμα είναι πολύ σοβαρόκαι ο κίνδυνος είναι ορατός.Οι φορείς ας είναι σοβαροί στο λεπτό αυτό θέμα της επαπειλούμενης πανδημίας…. τώρα που είναι αρχή.
(στις φωτογραφίες βλέπουμε ξένους τουρίστες αμήχανους ή και αδιάφορους να παρακολουθούν και να αποθανατίζουν τη κατάσταση στο Μεξικό).
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top