Την ουσιαστική συμπαράσταση του ελληνικού κράτους για την επίλυση του κυπριακού ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Σε δηλώσεις ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει τις ανησυχίες του για το εθνικό θέμα.
''Εμείς θέλουμε μια λειτουργική λύση, η οποία θα είναι και βιώσιμη, άμα είναι λειτουργική και θα έχουν την υποστήριξη της Εκκλησίας όταν η λύση θα είναι λειτουργική και βιώσιμη'', ανέφερε.
Ερωτηθείς αναφορικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη σημερινή συνάντηση, ο Μακαριότατος είπε: ''Νομίζω ότι από αυτό που μου είπε μέσα, αλλά και οι όλες δηλώσεις του αυτό το διήμερο φαίνεται εξόφθαλμα ότι ο κ. Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση του, συμπαρίστανται στον κυπριακό ελληνισμό''.
Στη συνάντηση ο Μακαριότατος προσέφερε δώρο στον Έλληνα Πρωθυπουργό ένα δίσκο με τις μορφές των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου και ένα βιβλίο με εικόνες της Κύπρου.
Στην κα Νατάσα Καραμανλή έδωσε ένα λευκαρίτικο τραπεζομάντιλο, στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μία ''μερέχα'', στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο ένα δίσκο με τον δικέφαλο αετό.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα επιστήθιο εγκόλπιο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top