Κατ' ιδίαν συνάντηση μισής ώρας με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο είχε ο κ.Καραμανλής στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής.
"Στο πρόσωπό σας βλέπουμε όχι μόνο τον εμπνευσμένο, δραστήριο πολιτικό ηγέτη της Ελλάδας, αλλά συγχρόνως τον αποφασιστικό αγωνιστή για την συμφιλίωση των λαών των Βαλκανίων, για την ειρηνική συνύπαρξη μέσα σε κλίμα δικαιοσύνης, διαφάνειας και αμοιβαίου σεβασμού", είπε υποδεχόμενος τον κ. Καραμανλή ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
"Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 έχει συστηματικά εργασθεί για την ειρηνική συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων, προσφέροντας κατά κοινή ομολογία πειστικό παράδειγμα υπερβάσεως των αντιθέσεων και αρμονικής συνεργασίας. Σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας της χώρας - 1992 , 94, 97, 99 - έχει πρωτοστατήσει στην ειρήνευση, τη συμπαράσταση των αδυνάτων και τη συμφιλίωση διαφόρων ομάδων. Ακόμη, με την συμμετοχή σε διεθνείς θρησκευτικούς οργανισμούς συμβάλλει πολλαπλά στην ειρηνική συμβίωση στην ευρύτερη περιοχή".
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top