Οι Βρετανοί έχουν τη φήμη των εξαιρετικά φιλόζωων αλλά σταδιακά όλο και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους συνεπεία της οικονομικής κρίσης.
Η Βασιλική Ένωση για την Προστασία της Κακοποίησης των Ζώων (RSPCA) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ζώων αυξήθηκε κατά 57% πέρυσι και ανήλθε σε 11.586, που σημαίνει ότι εγκαταλείπονται περισσότερα από 30 ζώα την ημέρα.
Ο αριθμός των εγκαταλειπόμενων γάτων αυξήθηκε κατά 50% και κατά 1/3 των σκύλων , ανακοίνωσε η ίδια οργάνωση. Τα άλογα, τα ζώα αγροκτημάτων και τα εξωτικά ζώα επίσης πέφτουν θύματα εγκατάλειψης.
Επίσης ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι ή αύξηση κατά 52% των αιτημάτων προς τις υπηρεσίες φροντίδας για να αναλάβουν τα ζώα που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να συντηρήσουν.
Ο Τιμ Ουάς, κορυφαίο στέλεχος της επιθεώρησης της RSPCA, δήλωσε ότι όλα "έχουν να κάνουν με το κόστος της συντήρησης των ζώων" από το κόστος της τροφής τους μέχρι το λογαριασμό του κτηνίατρου.
" Η αύξηση είναι τεράστια και φοβάμαι ότι μόνο εστιάζοντας στο οικονομικό κομμάτι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα", δήλωσε ο ίδιος στο ραδιοσταθμό του ΒΒC.
" Το ζήτημα αφορά κάθε είδους ζώο. Αγωνιζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή", συνέχισε ο ίδιος.
Το γνωστότερο κέντρο προστασίας ζώων της Βρετανίας " Battersea Dogs and Cats Home" που βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο έφθασε σε οριακά σημεία καθώς φιλοξένησε 1.000 περισσότερα αδέσποτα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top